Ultravékony időmérő

A Bulgari az Octo kollekció 10. évfordulóját egy rendkívüli világrekorddal ünnepli – a világ legvékonyabb mechanikus órájával. Az Octo Finissimo Ultra névre keresztelt, mindössze 1,80 mm vastagságú forradalmi óra minden előzetes előítéletektől mentes megközelítést mutat, az olasz design kvintesszenciájával ötvözve.

A Bulgari Octo Finissimo Ultra a végső mechanikus mesteri tudás szimbóluma, és egyben új korszakba repíti az óraipart, hiszen minden egyes órát egy exkluzív NFT műalkotással szállítanak, amely a blokklánc technológiának köszönhetően garantálja az óra eredetiségét és egyediségét.

Octo Finissimo Ultra

Három évnyi kutatás és fejlesztés kellett ahhoz, hogy több technikai csapat elérje azt a vékonysági fokot, amellyel a Bulgari Octo Finissimo Ultra rendelkezik. A 20 eurócentes érméhez hasonlítható legújabb Octo Finissimo megtartja a kollekció összes elemét, beleértve a design tisztaságát és eleganciáját. „Ennek a nyolcadik rekordnak a kihívását volt a legnehezebb leküzdeni, hiszen nemcsak a szerkezet kialakításában, hanem a tok, a hátlap, a karperec és az összecsukható csat tekintetében is meg kellett szegnünk a szabályokat” – mondta Fabrizio Buonamassa Stigliani, a Bulgari termékalkotási ügyvezető igazgatója. „A vékonyság ilyen fokának eléréséhez nemcsak a gondolkodásmódot kell felülvizsgálni, hanem a készségek széles skálájára kell támaszkodni, többféle anyaggal kell játszani, és új korlátok sokaságához kell alkalmazkodni. Ebben az értelemben az Octo Finissimo Ultra kétségtelenül a végső komplikáció az ultraminiatürizálás által képviselt lehetőségek e hatalmas mezején.”

Octo Finissimo Ultra

Ez a világrekord-vékonyság a látható és a láthatatlan érzékelésével is játszik: az Octo Finissimo Ultra egyszerre tűnik kétdimenziós és háromdimenziós tárgynak. Elölről nézve az időmérő térfogatokat tár fel, és a mechanizmus mélységében való elmerülésre invitál, míg az alkatrészek különböző szinteken elevenednek meg, és valóban háromdimenziós látványt nyújtanak. Profilból nézve az óra, amely alig látható, mint egy papírlap, varázslatos módon kétdimenziós tárggyá válik. Végül, viseléskor az Octo Finissimo Ultra olyan fizikai érzést vált ki, amely kétségtelenül páratlan.

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek