A makrokozmosz mikrokozmosza

“A korallzátony a makrokozmosz mikrokozmosza” – mondja Rogan Brown papírművész. “Ami ma a zátonyokkal történik, az végső soron holnap a bolygóval fog történni, ha nem teszünk ellene valamit.”

A finoman rojtos tengeri élőlényekből álló új papírszobrokkal Brown lenyűgöző vizuális megjelenítést hoz létre az éghajlati válság tengeri élővilágra gyakorolt katasztrofális hatásairól, megmutatva, hogy az olyan problémák, mint a korallok kifehéredése, hogyan sugározhatnak ki a tágabb világra.

Rogan Brown

A “Ghost Coral” című alkotás két kör alakú, bonyolult papírkivágásokból álló domborműve kifelé nyúlik, egymásra rétegezve a rideg, fehér papírból kivágott törékeny életformákat. Ezek a monokromatikus darabok ellentétben állnak vibráló társaikkal, amelyek az egyik tömeg védő közepébe fészkelik be magukat.

Rogan Brown

A másik, “Korallkert” című munka Brown értelmezése azoknak a hőálló organizmusoknak, amelyeket a tudósok fiatalítás céljából termesztenek és ültetnek romló foltokba, és az átlátszó buborékokba zárt, világos, egészséges élőlényeket helyez el a szálkás, sápadt lények foltjain belül.

Rogan Brown

Brown mindkét mű létrehozásához ugyanazt az aprólékos eljárást követi, amely magában foglalja az organizmusok megrajzolását, lézerrel történő kivágását, majd gondos kézi festést és rögzítést a végleges, burjánzó formákba.

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek