Urtopia

Míg egyes e-bike-ok igyekeznek egyszerűen tartani a dolgokat, addig mások az elektronikában lubickolnak, és a lehető legtöbb high-tech funkciót pakolják bele. Az egysebességes Urtopia egyértelműen az utóbbiak közé tartozik, és most került fel az Indiegogo crowdfunding platformra.

Először is, nem, ez nem elírás – a hongkongi tervezésű Urtopia városi használatra készült, így a neve a “városi” és az “utópia” szavak összeolvadása. Az egyik legszembetűnőbb jellemzője a teljes szénszálas váz, amely magában foglalja a villát, a kormányt és a nyeregcsövet is. Mint egyre több kerékpár esetében, amelyek erős vizuális megjelenésre törekszenek, a vázból hiányzik a nyeregcső – a felső cső cikcakkos módon alakul át a nyeregcsőbe.

Urtopia

A szénszálas anyagon kívül lapos kormánya még azzal is megkülönbözteti magát, hogy LED-es fényszórót tartalmaz (szögben, hogy ne vakítsa a szembejövő járművezetőket); egy hüvelykujjlenyomat-olvasót, amely feloldja a kerékpár meghajtási rendszerét, ha a regisztrált tulajdonos megérinti; bal oldali kezelőszerveket a kanyarjelzők aktiválásához (amelyek az útra vetülnek); és egy LCD-kijelzőt.

Urtopia

Ez a kijelző a szokásos dolgokat mutatja, például az aktuális sebességet és az akkumulátor töltöttségi szintjét. Két szélcsendesítő mikrofonnal is rendelkezik, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy hangvezérléssel hozzáférjenek az Urtopia számos funkciójához. A nyeregcsőbe nemcsak a hátsó lámpa/féklámpa/kanyarjelző modul van beépítve, hanem egy hátrafelé néző milliméterhullámú radaregység is.

Urtopia

A kerékpáros pedálozási teljesítményét egy 250 wattos hátsó kerékagymotor növeli, amelyet egy kivehető 360 wh-s LG lítium-ion akkumulátor táplál. Egy 2,5 órás töltéssel állítólag 48-129 km közötti hatótávolság érhető el, olyan tényezőktől függően, mint a terepviszonyok és az elektromos támogatás öt szintje. A kerékpár amerikai/kanadai változata 32 km/órás, az európai modell 25 km/órás csúcssebességre képes.

Urtopia

Néhány további jellemzője a belső kábelelvezetés; hidraulikus tárcsafékek; Gates Carbon szíjhajtású hajtás; és 700 x 35c méretű, defektálló gumiabroncsok. A hozzáadott “cuccok” ellenére az egész kerékpár mindössze 13,6 kg-ot nyom a mérlegen. Ha érdekel egy saját Urtopia, az Indiegogo felajánlási szintje az észak-amerikai modell esetében 1.999 USD-nél kezdődik. Feltételezve, hogy eléri a gyártást, ennek a verziónak a kiskereskedelmi ára 3.999 dollár lesz.

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek