A Maybach projekt

A német autógyártó az Art Basel Miami Beachen mutatta be a Project Maybachot, egy Abloh által megálmodott, nulla károsanyag-kibocsátású showautót, mindössze néhány nappal azután, hogy a kreatív igazgató 41 éves korában, a rákkal vívott csatát követően elhunyt. A feltűnő jármű – a G-Wagen versenyautó után a második együttműködése a márkával – egy akkumulátorral működő kétüléses autó, amelyet arra terveztek, hogy a szabadban is megállja a helyét.

Az először októberben bejelentett Project Maybach egy igazi koncepciójármű, amely valószínűleg soha nem kerül gyártásba. Ettől azonban nem lesz kevésbé érdekes. Abloh a Mercedes dizájnfőnökével, Gorden Wagenerrel dolgozott a futurisztikus grand toureren, amely az autógyártó nagy múltú múltjára utal.

Art Basel

 

Az arany és fényes fekete kupé elölről hátrafelé közel 6 méter hosszú. Ennek a lenyűgöző hosszúságnak a nagy részét a beépített napelemekkel bélelt óriási orrnak köszönheti. Ahogyan az várható volt, a Maybach védjegye, a sávos hűtőrács az elülső rész élén áll, a szafari stílusú lámpák sorozata mellett.

Art Basel

Hátrafelé haladva a ferde és átlátszó tetővonal olyan hátsó részbe olvad, amely úgy néz ki, mint egy űrhajó. Az autó tetején egy csomagtartó található, amelyet az első részen található lámpákhoz hasonló lámpákkal szereltek fel. A luxusszedán és a terepjáró különös ötvözete, amely meglepően jól működik.

Art Basel

Abloh hatása az autó belsejében is érezhető. A külsőhöz illeszkedő, szinte teljesen barnás bőrbe öltöztetett, spártai berendezés inkább hasonlít az Enterprise csillaghajó hídjára, mint egy autó utasterére. Lehet, hogy Abloh és Wagener a minimalista megközelítést választotta, de még így is találtak helyet a műszerfal közepén elhelyezett moziszerű infotainment képernyőnek. A képek alapján úgy tűnik, hogy a képernyő visszahajtható a műszerfalba, amikor nem használják.

Art Basel

A Project Maybachnak korábban kellett volna debütálnia, de Abloh családja kérésére a járművet most az eredetileg tervezettnél több embernek állítják ki. Eredetileg úgy volt, hogy az autót egy kisebb sajtóértekezleten mutatják be, de most a Rubell Múzeumban lesz látható a nagyközönség számára.

Art Basel

“A Mercedes-Benz megrendülten értesült Virgil Abloh haláláról” – áll a márka közleményében. “Őszinte gondolataink Virgil családjával és csapataival vannak. Most, hogy megnyitjuk együttműködésünk világát és Virgil egyedi vízióját a nagyközönség előtt, tisztelettel szeretnénk ünnepelni egy igazán egyedülálló dizájntehetség munkáját, aki féktelen fantáziájával végtelen lehetőségeket teremtett az együttműködésre, és inspirált mindenkit, aki megismerte munkásságát”.”

Art Basel

A Project Maybach leleplezése csak egy az Art Basel Miami során az Abloh előtt tisztelgő, biztos, hogy számos tiszteletadás közül. A Louis Vuitton a 2022-es tavaszi-nyári bemutatóját az ő életének és örökségének szentelte. Abloh 2018 óta dolgozott a divatháznál, amikor ő lett az első fekete művészeti igazgatója egy nagy francia luxusmárkának.

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek