A mobilházak mobilháza

Encho Enchev futurisztikus mobilház-koncepciója mechanikus lábakon halad át a zord terepen, amelyek a holnap legvadabb és legtávolabbi célpontjaira is eljuttatják az otthont és lakóit, hiszen a jövő mobil.

Az elmúlt években a mobilházak tervei megváltoztatták a munkához, az élethez és az utazáshoz való hozzáállásunkat. Az otthoni munkavégzés és az utazási korlátozások sokunkat arra ösztönöztek, hogy mobilabb életmódot folytassunk, amely lehetővé teszi, hogy útközben is dolgozhassunk és kedvünk szerint utazhassunk.

Encho Enchev

A mobilitás felé irányuló kollektív mozgalomból eredően a tervezők világszerte kiadták a mobil otthonok és munkaterek saját értelmezését. A mobilitás futurisztikusabb koncepcióját szem előtt tartva Encho Enchev 3D-s vizuális művész egy mechanikus lábakra támaszkodó mobil robototthon tervezett, amely mindenféle terepen képes átkelni, hogy a lakókat távoli és veszélyes helyekre vigye.

Encho Enchev

Egy kocka alakú keretbe foglalva Enchev mobil otthona a retro évek utópisztikus, sci-fi dizájnelemeit keveri a futurisztikus közlekedési képességekkel, hogy egy új területre lépő, ismerős otthont hozzon létre.

Encho Enchev

A mechanikus lábak által támogatott mobilház a földtől megemelt távolságban marad, vagy leereszkedik a magasságból, hogy összeolvadjon a talajjal. A mechanikus lábak fürgék, 5 cm-es csúszásmentes gumiréteggel és két tüskével minden láb alján, biztosítva, hogy a mobilház minden egyes lépését garantált súrlódással rögzítsék. Enchev négy bevethető szigonnyal is felszerelte mobilházát, amelyek további támasztékot nyújtanak a mobilháznak, hogy még a zord terepen is a helyén maradjon.

Encho Enchev

Belül Enchev azt remélte, hogy modern és high-tech elrendezést ér el az ívelt dizájnelemek és a színek felbukkanása révén az egyébként fehér belső térrel szemben. A jövő építészetében rejlő lehetőségekből inspirálódva az Enchev a mobilház ablakait intelligens üvegtechnológiával szerelte fel, amely láthatatlan sötétítő függönyként funkcionál.

Encho Enchev

A rengeteg háztartási eszközzel, például automatizált bútorokkal és intelligens technológiával teli Enchev mobilháza a nap végén a kényelemről szól. Míg az otthon futurisztikus technológiáktól hemzseg, a lakótér belső kialakítása az időtlen utópisztikus esztétikát kiáltja, amely 1960 körül, a Star Trek idejében született.

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek