Építészet Hírek

A három zónás ház

A thaiföldi Bangkok nyugodt, hangulatos részén található WARchitect „V60 háza” amely sorozatosan beiktatott nyílt, üres tereken keresztül kapcsolódik a természethez.

Építészet Hírek

Négymillió dolláros kilátás a Hudson-folyóra

A század közepi kúriát Marcel Breuer építész tervezte és 4.2 millió dollárért került ki a piacra. Breuer Magyarországon született és John M. Johansen, Landis Gores, Philip Johnson és Eliot Noyes társaságában csak a Harvard Five-ként emlegetik őket. 1953-ban tervezte ezt a westchesteri ingatlant barátainak, George és Vera Neumann-nak. 2014-ben két Breuer rajongó vásárolta meg, akik […]

Építészet Hírek

Modern pajta Miami Beach-en

Miami Beach arról híres, hogy az állam egyik leggazdagabb városa és ez nem csak mítosz. A homokos partokon rengeteg luxus nyaraló épült, melyek többé kevésbé hasonlóan néznek ki. A formatervezés puszta redundanciája – egy kortárs stílus, amely végtelenül lenyűgöző – szinte elkerülhetetlen.

Építészet Hírek

Csodálatos rejtekhely bambuszból

A Studio WNA egy csodálatos nyitott házat épített Balin. A “Hideout Horizon” névre hallgató épület csupán bambuszból készült és első pillanatra levesz bárkit a lábáról, aki szívesen elrejtőzne a világ zaja elől. A ház három szintjét egy bambusz rámpa és létrák kötik össze. A 80m2-es építmény teljesen nyitott, ennek ellenére védett a természet erőitől a […]

Design Hírek

Ház a városban vagy város a házban?

Egy örökkévalóságnak tűnik, mióta az emberek az otthonukba kényszerültek, de egy valamit megtanultunk, jobban értékelni az egyszerű dolgokat, mint egy jó kis bevásárlás a város főutcáján. Van viszont egy olyan rezidencia a piacon, ami anélkül kínálja a vásárolgatás élményét, hogy elhagynánk a házat.

Építészet Hírek

Luxus kerékpárdepó

A brazil Nova Lima lejtős területén terül el a Marcos Franchini és Nattalia Bom Conselho által tervezett “Cabana Oitis”, a hétvégi ház, amelyet egy hegyvidéki biciklizést szerető pár kért.