Trópusi luxus

A Modus Operandi által tervezett Ansui House Nosara, Costa Rica északi Csendes-óceáni partvidékén található, a trópusi száraz erdőben. A design kialakítása során figyelembe vették a régió egyedi éghajlati kihívásait, egyensúlyozva a száraz és poros, illetve a párás és esős évszak között egy két hónapos átmeneti időszakkal.


A telek kanyargós elhelyezkedése – ami 180 fokos óceánkilátással rendelkezik –, határozza meg az épület kiemelkedő elhelyezkedését, harmonizálva a természettel. A trópusi tervezési elvek, mint például a természetes szellőzés és világítás, alakították az Ansui House-t, különösen a földszinti lakosztályokat, amelyek önálló villaként működnek, zöld területekkel a magánélet és a természetes klíma érdekében.
Az épület második szintjén a világos színek és textúrák a nyitottság érzetét keltik, kapcsolatot teremtve a tengerrel és az éggel.

A tér arra ösztönzi az embereket, hogy a környező környezetre koncentráljanak, a fákon ugráló majmoktól a felhők között repkedő sólymokig. Az épület faléc burkolata biztosítja, hogy a szellő szabadon áramoljon, interaktív élményt teremtve a természetes világgal.
A Modus Operandi projekt harmonikus arányokat alkalmaz az Golden Ratio segítségével, hogy egy belső egyensúlyt és zavartalan kapcsolatot teremtsen a természetes környezettel. Egy központi trópusi Zen-kert, egy Ylang Ylang fával megtámasztva, nyugtató utat teremt a közösségi terek és a privát szállások között. A felhasznált anyagok, például a kézzel készített agyagcsempék, travertin járdák és őshonos bambusz olyan érzést nyújtanak, mintha a természetben lennénk.

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek