A “békés elefánt”

Az AntiStatics Architecture Yue Minjun művésszel együttműködve egy olyan egyedi kiskereskedelmi üzlettervet tervezett a kínai Wuhanban, amely mind a külső, mind a belső térben szobrokat tartalmaz.

A bevásárlóutcában található üzletház homlokzata szoborszerű elemmel tűnik ki a többi üzlet közül, amelyet egy nagy elefánt hangsúlyoz. A “békés elefánt”, a kínai és ázsiai kultúrában szimbolikus figura, a békés világot és a társadalom érett gabonáját jelképezi.

A "békés elefánt"

Éjszaka a szomszédos falon egy nagyméretű fém műalkotás világít, amely Yue Minjun munkája. Belépve egy sima és folyékony, barlangszerű teret láthatunk, amelyet mintha a belső terekből faragtak volna ki, folyamatosan áramló környezetbe burkolva a látogatókat. A falakba ágyazott és az egész térben szabadon álló, egyedi tervezésű tárlók részletei a belső térből kiemelkedő hatalmas geológiai képződményeket sugallnak.

A "békés elefánt"

A kívülről látható elefántszobor a belső térben is folytatódik, és egy 9 méter magas szobor Yue Minjuntől két emeletet is kitesz. A lépcsőkön utazhatunk az emeletek között, alternatív kilátást nyújtva a barlangszerű belső térre és a szobrokra.

A "békés elefánt"

A világítás az egész térben szinte olyan, mintha drágakövek lennének, míg a mennyezeten, a lépcsőkorláton és a lépcsőfokok alatt elhelyezett rejtett világítás lágy fényt kölcsönöz a térnek, és kiemeli a designt.

A "békés elefánt"

A 2. emelet még több műnek ad otthont, azonban a nagy szobor az, amely a tér fókuszpontjává válik. A művész nagyméretű viaszos 3D nyomtatást és öntést használt, amely egy ritkás, mégis rendkívül szerkezeti rácsot hoz létre, amelyet egyszerre inspirált a sejtbiológia és az atomi struktúrák.

A "békés elefánt"

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek