Absztrakt-sziget

A Dersyn Studio Co. építésziroda által tervezett PLA2 a nyugat-thaiföldi Sinakharin gáton fekszik, mint egy privát úszó egység, ahol a vendégek élvezhetik a raftingot, a jet ski-t, a karaokét, a jakuzzi-esteket, a csoportos étkezést és a kötetlenebb összejöveteleket. A projekt a vállalat 2017-ben elkészült, sikeres Z9 üdülőhelyének folytatása, amelynek drámai ívű vonalai egyenes és dinamikus síkokra törnek a PLA2 tutajon.

Dersyn Studio Co

A Dersyn Studio Co. csapata a PLA2 formáját két absztrakt térfogatként képzelte el, amelyek az együtt úszó hím és nőstény kígyófejű halak anatómiáját idézik.

Dersyn Studio Co

A hímek kisebbek és frissebb színűek, míg a nőstények nagyobbak és sötétebbek – innen erednek az egyes térblokkokban látható tónus- és méretbeli különbségek. A végleges tervezési bináris elrendezés egyértelmű térbeli áramlást kommunikál – mind belsőleg, mind külsőleg – az organikus és mechanikus formák keverékével, amely az édesvízi környezetben növekvő életet tükrözi.

Dersyn Studio Co

Anyagilag az építészek a külsőt két különböző árnyalatú fával burkolták – ami a nőstény/hím megkülönböztetést tükrözi. Az egyes fatömegek aztán rozsdásnak tűnő maratott acélkeretekkel váltják egymást az elülső homlokzatokon, amelyek a kígyófejű hal kopoltyúit idézik.

Dersyn Studio Co

Az édesvízi élet további illusztrálására a kültéri medence világoskék tónusaival tűnik ki, míg a belső tereket – a hálószobai lakosztálytól az előszobáig és az összejöveteli térig – sötétebb és homokosabb színekkel hangsúlyozzák.

Dersyn Studio Co

Ami a technikai felszereltséget illeti, a PLA2 zárt SAT-tartályrendszerrel és víztartállyal, a parttól távolodva úszó tutaj áramellátását biztosító generátorral, a parton maradva pedig szabványos elektromos rendszerrel, valamint egy Z9-es vontatóhajóval rendelkezik, amely a vendégeket a mólóra szállítja.

Dersyn Studio Co

A tervezési szempontok, az anyagválasztás és az építési technika új és figyelemfelkeltő célponttá teszik a projektet, ahol a vendégek az édesvízi táj közepette pihenhetnek.

Dersyn Studio Co

Dersyn Studio Co

Dersyn Studio Co

Dersyn Studio Co

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek