A merész időmérő

Az Urwerk most mutatta be az új UR-100V Ultraviolet-t a Genfi Óranapokon. A márka legújabb, túlzásba vitt időmérője szőlőszínű titánium tokkal rendelkezik, amely még merész elődei közül is kiemelkedik.


Miért ultraibolya? Mert az ibolya az utolsó árnyalat a látható színspektrumon, amelyet az emberi szem érzékelni képes. Minden, ami ezen túl van, egy olyan hullámforma, amit nem tudunk érzékelni, és ultraibolyának nevezzük. Mi lehetne jobb név egy olyan órának, amely megpróbálja feszegetni az óraművészet határait?

Urwerk
Az Urwerk legújabb darabja valószínűleg az UR-100-as eddigi legszembetűnőbb változata. A háza 41 mm széles és 49,7 mm magas, és lőtt fúvott titánból készült, amelyet lila gyémántszerű szénnel vontak be. A domború zafírban található a műholdas tárcsás időjelző, amely a lila szín gazdag árnyalatában pompázik. A szöveg és a számok fehérre vannak festve, míg a percmutató és a 60 perces jelzés neonsárga színű. Mindezzel kontrasztot alkot a fehér textúrájú gumiszíj, amely titánium tüskés csattal záródik.

Urwerk
Az időmérőt nem csak a színe különbözteti meg a család többi tagjától. A márka új, 12.02-es kaliberű önfelhúzós szerkezetének is otthont ad, amely egy lila színűre fényezett, újratervezett kovácsolt alumínium központi karusszellel rendelkezik. Ez a különleges módosítás az órajeleket közelebb helyezi a percskálához, így könnyebben leolvasható az idő egy pillantással. Emellett 40 ékköves és 48 órás járástartalékkal rendelkezik.

Urwerk
„Az UR-100V Ultraviolet a határok felfedezéséről szól” – mondta az óragyártó társalapítója, Martin Frei egy nyilatkozatban. „A mi Ultraviolet-ünk valami misztikusat közvetít, ez egy olyan árnyalat, amely annak a dimenziónak a határán helyezkedik el, amit színnek nevezünk.”
Az UR-100V Ultraviolet már kapható a hitelesített Urwerk kereskedőknél. Az óra ára 55 000 svájci frank (körülbelül 23 millió forint). Az óragyártó nem közölte, hogy hány példányt fog gyártani, de a Hodinkee jelentése szerint a számot csak a gyártási korlátok fogják korlátozni.

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek