A Mizzle Microgreen Grower friss fűszernövényekkel tölti meg a konyhádat

Amikor élelmiszerekről van szó, egyből a helyi szupermarket jut eszünkbe. A kertészkedés jövőjét azonban a beltéri növénytermesztés fogja jelenteni a jövőben.

Mizzle Microgreen Grower

Ezek a technológiák a klímaváltozás okozta problémákra kínálnak megoldást, valamint hatékonyabbá teszik az élelmiszer-termelési rendszereket is. Ez a kérdés sok szakértőt inspirált, akik okos megoldásokkal rukkoltak elő, amelyekkel legyőzik az egyre apadó forrásokból származó hiányt, valamint azok számára is segítséget hoznak, akik hely híján nem tudnak növénytermesztéssel foglalkozni.

Mizzle Microgreen Grower

A két tervező, Gökhan Cetinkaya és Deniz Ibanoğlu alkották meg a Mizzle-t, az intelligens aeropónikus konyhai eszközt, amellyel könnyedén termeszthetünk növényeket otthon.

Mizzle Microgreen Grower
A Mizzle küldetése, hogy inspirálja az embereket. A tálcára csak rá kell helyeznünk az aeropónikus termesztőt, amelyen a magok találhatók. A tálcát ekkor betolhatjuk az eszközbe, amivel elkezdődik a folyamat. Az okos eszköz három tárolóval érkezik, az egyik az előcsíráztatáshoz van, a másik kettő pedig a növekedéshez és szüreteléshez.

Mizzle Microgreen Grower
A csírákat már a nyolcadik naptól leszedhetjük, ekkorra akár 3-10 centiméteresek is lehetnek. A felhasználók egy mobiltelefonos alkalmazás segítségével követhetik a folyamatot, és természetesen az app azt is jelzi, ha esetleg kevés víz lenne a tárolókban. Receptet sem kell keresgélnünk, az applikáció azzal is szolgál számunkra. A két tervező 3D-nyomtatással készítette el az eszköz prototípusát, és a tervek szerint a masina tovább bővíthető tálcákkal, ha több finomságot szeretnénk termeszteni.

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek