A nagy testvér

Miután tavaly év elején piacra dobott egy Lamborghini hajót, a Tecnomar úgy döntött, hogy egy újabb szuperjachtot tervez, amelyet egy szuperautó vonalai ihlettek.


Az olasz gyártó, amely az Italian Sea Group része, most mutatta be az autóipari formatervezésből inspirálódó EVO 130 Hard Top nevű új modelljét. Az Italian Sea Grouphoz tartozó Gian Marco Campanino által tervezett 130 lábas jachtot alumíniumból készítik, és a Raging Bull testvéreire emlékeztető, elegáns külsővel rendelkezik.
„A dizájn tökéletesen fejezi ki a márka DNS-ét: a sportosságot ultramodern stílussal” – nyilatkozta Campanino. „Az autóipar világa inspirálta; a karosszériák szobrokhoz méltó vonalai és a folyékony áramlás”.

EVO 130 Hard Top
Kifejezetten kevés belső térrel kapcsolatos részlet (és kép) áll a rendelkezésünkre, de azt tudjuk, hogy új EVO 130 akár 12 vendég befogadására is képes lesz a tulajdonosi kabinban és öt nagyvonalú kétágyas kabinban, további hét főnyi legénységgel együtt. A Campanino azt is megerősítette, hogy a stílusos berendezés bőrfelületeket és strapabíró kárpitozást, valamint beépített ergonomikus bútorokat foglal magában.
Ami a kényelmet illeti, a szuperjacht a főfedélzeten egy hatalmas napozóterasszal, a hátsó fedélzeten pedig egy nagy strandklubbal és egy tendergarázzsal rendelkezik. A szórakozásra tervezett hajó egy árnyékos terasszal és bárral is rendelkezik, mely az étkezőhöz és a nappalihoz kapcsolódik.

EVO 130 Hard Top
Akárcsak egy szuperautó, a szuperjacht is szépen duruzsol. Az EVO 130 két bátor, 1800 lóerős V-12-es dízelmotorral van felszerelve, amelyek 19 csomós becsült végsebességet és 17 csomós utazósebességet biztosítanak. A hajó hatótávolsága körülbelül 2000 tengeri mérföld.
Ahogyan a neve is utal rá, az EVO 130 a népszerű EVO 120 utódja. A Tecnomar eddig négy ilyen kisebb, 120 láb hosszú modellt bocsátott vízre, a legújabb 2021 decemberében indult útnak.

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek