“A nagymama hajója”

A leggyorsabb módja annak, hogy felmérjünk egy saját igényekre szabott szuperjachtot, hogy vetünk egy pillantást a strandklubjára. A 378 láb hosszú Alpho elég jól teljesít a mozaikos spaval, bambuszfalú helyiségekkel, hammammal, szaunával és a lenyitható tengeri teraszával.

Ha mindehhez hozzáadjuk a négy medencét, egy osztott tulajdonosi lakosztályt és a magasan kiemelkedő edzőtermet, akkor máris megértjük, hogy miért lesz a Lürssen új jachtja az egyik legnépszerűbb charterhajó idén nyáron. Természetesen a tulajdonosok is használni fogják.

Ahpo
Az Ahpo – ami kínaiul nagymamát jelent – egy nagycsalád számára épült, akik pontosan tudták, mit akarnak. Előző hajójukba, a 288 láb hosszú Quattroelle-be rengeteg erőt és energiát fektettek, de aztán a 2012-es átadás után néhány hónappal eladták. Az Ahpot azonban már biztosan megtartják.

Ahpo
A tulajdonos ugyanazt a csapatot bízta meg, mint a Quattroelle esetében: a Nuvolari-Lenard a belső és külső tervezéssel, a Lürssen a kivitelezéssel foglalkozott, a projektmenedzsmentet pedig a Moran Yachting végezte.

Ahpo

A szemet gyönyörködtető ázsiai részletek a család egyéniségét érzékelteti. A lágy pasztellrózsaszín és zsályazöld színek találkoznak az arany és a fehér márvány színével. A selyemtapéta, a kézi hímzés és a repülő flamingókat, gingko leveleket és vörös juharfákat kék madarakkal ábrázoló díszes intarziák természetközeli hangulatot árasztanak.

Ahpo

„A Madame azt szerette volna, hogy a jacht nőies, romantikus és a természethez kötődő legyen” – mondta Valentina Zannier, a Nuvolari-Lenard munkatársa. „Az egészséges életmódjukat kellett tükröznie, meg egyfajta pihentető zen minőséget.”

Ahpo
A tervezési feladat egyértelmű volt: a Quattroelle-t kell kiindulópontként használni, majd annál „jobbá, szebbé, gazdagabbá” tenni az Aphot.
A bérbeadási szándékot szem előtt tartva a PYC jachtnak 16 chartervendég, 24 fős személyzet és személyzet elhelyezésére is alkalmasnak kellett lennie, valamint egy helikopter-leszállónak és természetesen a kulcsfontosságú strandklubnak is helyet kellett adni.

Ahpo
Az alsó fedélzet wellness részlegének középpontjában egy türkizkék mozaikokkal és márvánnyal díszített merülőmedence és egy különálló jacuzzi található. A szauna és a gőzfürdő hangulata a török hammaméhoz hasonlít a gyönyörű mozaikcsempékkel, míg a vízesés kellemes csobogó hangot szolgáltat. Ez a részleg 180 fokos kilátást nyújt a tengerre a hátsó és az oldalsó teraszon keresztül, szóval itt igazán kellemesen pihenhet a család.

Ahpo
Előrébb egy második vendégváró és egy IMAX Dolby mozi található, a mennyezeten LED-csillagok fénylenek. A hajó közepén lévő, bronzból készült, körbefutó korlátokkal ellátott lépcsőházhoz egy üvegfolyosón keresztül lehet feljutni, amely a galériaszerű gépházon keresztül vezet.

Ahpo
A főfedélzet a 22 fős étkezője és két lenyitható erkélye teszi a jachtot még lenyűgözőbbé. A szomszédos szalonban – vagy más néven teaszobában – egy zongora is áll. Szokatlan módon a szalon és a hátsó fedélzet közötti területet tárgyalóteremnek rendezték be, de ez egy kisebb, alternatív étkezőhelyiségként is funkcionál a család számára.

Ahpo
Az asztalon Jamaika bronzba ágyazott, régi térképét kék gyanta tenger veszi körül, amely a tulajdonos félig jamaikai, félig kanadai származására utal. A jamaikai kék hegyeket a falon lévő mozaikok is ábrázolják.

Ahpo
A jacht központja a tulajdonos fedélzete, ahol az osztott szintű, teljes gerendázatú tulajdonosi lakosztály rózsaszín és krémszínű színekben pompázik. A két fürdőszobában – az egyik rózsaszín virágos, a másik fekete-arany színű – díszes arany fürdőkádak, zuhanyzók és gardróbokat találunk. Közvetlenül mögötte nyílnak az ikerlányok lakosztályai.

Ahpo
A három családi hálószoba egy központi előcsarnokból nyílik. Ezen a szinten található egy szalon, valamint egy hatalmas hátsó fedélzet, ahol a szabadban étkezési lehetőség, napozóágyak, kanapék és két bár növelik a kényelmet.

Ahpo
Fent a skylounge fedélzeten a panorámás télikertben élvezhetik a csupa kék kilátást. A növények gyűjteménye kapcsolatot teremt a természettel és dzsungel-a-tengernél hangulatot teremt. Ez a család napozóterasza, a fenti szinten pedig többek között a kapitány kabinja található.

Ahpo
A japán témájú edzőterem a technikailag egyik legjobban felszerelt edzőterem, amelyet jachton kiépítettek. Elég nagy ahhoz, hogy több vendég is edzhessen benne, és a jacuzzi és az ellenáramoltatott medence fölött őrködik.

Ahpo
A Lürssen mindenhol stílusos dizájnt alkalmazott, a díszes antenna árbocától kezdve a rózsaszín egyedi Carbon Craft tenderig. Az e-üveg ablakokkal, hővisszanyerő rendszerrel és az üzemanyag-hatékonyságot javító elektromos hibrid PTO/PTI rendszerrel ellátott hajó a lehető legnagyobb erőkkel törekszik a fenntarthatóságra.
A tulajdonosok az Egyesült Királyságban tett első útjukat követően, két héttel ezelőtt vetettek horgonyt, a Monacói Nagydíj alkalmával, mielőtt mediterrán körútra indultak volna. Azokban a hetekben, amikor a család nem tartózkodik a fedélzeten, a Moran Yacht & Ship ügynökségen keresztül lesz kibérelhető.

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek