A versenymadár

A világ első tisztán elektromos hajtású repülő versenyhajójaként emlegetett Racebird az E1 cégtől a karcsú és futurisztikus dizájnt kombinálja a hűtés és a hidroprofil technológiával, hogy utat nyisson az elektromos versenyzés új korszakának a vízen. A vízi jármű innovációját öt funkció hangsúlyozza, a Mercury Racing tengeri meghajtási szakértők által gyártott, teljesen elektromos hajtású külső motorral.


A vízi jármű pilótafülkéje egy együléses versenyautót tükröz, kormánykerékkel és pedálokkal, és egyetlen pilótára van szabva, az inspirációt az E1 alapítójától, Alejandro Agagtól merítette, akinek hátterében többek között egy sikeres GP2-es csapat vezetése áll a Forma-1 fő támogató sorozatában. A pilóta mögött ül az akkumulátor, amelyet a Kreisel Electric épít, és merülő hűtési technológiákat tartalmaz, míg a RaceBird azonnali nyomatéka a víz feletti fóliákra emeli, hogy csökkentse a légellenállást és maximalizálja az energiahatékonyságot. A pilótákat egy zárt biztonsági védőtető is védi majd, amelyet a hajóba való be- és kiszálláskor kell majd kinyitni.

Racebird

A Racebird színe testre szabható, az ügyfelek választhatnak a fekete, fehér, piros, kék és zöld csíkok közül. Képes 93 km/h sebesség elérésére, 150 kW csúcsteljesítményre képes, és 35 kWh akkumulátorkapacitással rendelkezik, vagyis két teljes feltöltéssel versenyszámonként. A Racebird révén az E1 elkötelezett a vizek védelme mellett is a jövő generációi számára.

Racebird
A vállalat szerint a szennyezés világszerte a part menti élőhelyek pusztulását és elvesztését, sőt, az éghajlatváltozáshoz is hozzájárult, és ezeknek a víz alatti ökoszisztémáknak a romlása komoly veszélyt jelent a tengeri élővilágra és a part menti közösségek megélhetésére. Az E1 fenntarthatósági stratégiájával a tiszta technológiák és a kék helyreállítási programok révén történő pozitív hatásra való összpontosítás arra ösztönzi őket, hogy helyreállítsák és javítsák a már károsodott ökoszisztémákat.

Racebird
A Racebird először repült a Pó folyón, az észak-olaszországi San Nazzaro közelében, a prototípus sikeresen teljesített egy sor tesztet és teljesítményfutamot Luca Ferrari korábbi motorcsónakbajnokkal a volán mögött. A vállalat szerint a RaceBird mérnökei számos technikai tesztet és rendszerellenőrzést végeztek, hogy felmérjék a hajó és a különböző elektromos alkatrészek általános teljesítményét és megbízhatóságát.
A több héten át tartó tesztelési menetrend egyenes vonalú tesztekből, kvalifikációs futamokból és versenyszimulációkból áll, a hangsúly a beállítások és a teljesítmény elemzésén, valamint a fóliázási és kezelési jellemzőkkel kapcsolatos adatok gyűjtésén van a különböző versenykörülmények között.

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek