A zafírsárkány

Az RM 57-03 Tourbillon Sapphire Dragon névre hallgató különleges óra, Richard Mille egyik különleges projektjének csúcspontja. A zafír és arany művészi alkotásként épül be egy tourbillon szerkezetbe. A zafír megmunkálásának összetett eljárását kombinálva a gravírozás finom és költői művészetével. Richard Mille hírnevét pont az ehhez hasonló látszólag független világok összevonásának merész megközelítésének köszönheti.

Richard Mille

A sárkány, egy mitikus állat, amely egy ősi képzeletbeli világból származik és elválaszthatatlan a keleti kultúrától. Több jelentéssel is rendelkezik, itt a kitartás a siker, valamint az erő és hatalom szimbóluma, amely az elemek mesterévé teszi. A robusztusság és megnyugtató szilárdság fogalmát hordozza a sárkány szimbóluma, ahogyan az szilárdan kitölti a kézzel vésett tourbillon óraházát, melyet Olivier Vaucher gravírozói készítettek, Richard Mille közreműködésével.

Richard Mille
A vízen áthaladó fantasztikus lényként a sárkány harmonikusan beágyazza a zafír Yin-t, amely a folyékony elem jelentését fejezi ki, és az arany Yang-ot, amely a Nap ellentétes hőjét és pozitív konnotációját hordozza.

Richard Mille
A zafír különleges helyet foglal el Richard Mille munkásságában, ahol ezt az anyagot használja a legbonyolultabb esetekben és mozgó alkatrészek készítéséhez.

Richard Mille
A sárkány gravírozásához Olivier Vaucher és csapata új kézi polírozási és gravírozási technikákat dolgozott ki a zafír természetes átlátszóságának fokozására. A faragott vörös arany fej és lábak szintén hangsúlyozzák a zafír kristályszerkezetét. A pikkelyek apró részletei egy hosszú és gyengéd aranyfestési folyamat eredményei, ahogy azokat a sárkány nyelvére és szemére felvitték, mindezzel határozott megjelenést adva és a mű utolsó művészi dimenzióját megnyitva.

Richard Mille
A „Grade 5” besorolású titán RM57-03 óraszerkezet szélsőséges skeletonizációja egyértelműen feltárja az óra minimalista alapját, és a mozgó szerkezetének fogaskerekeit új perspektívába helyezi.
Az „RM 57-03 Tourbillon Sapphire Dragon” különleges darabja lehet egy órakollekciónak, a már bevált tradicionális technikák és a műszaki innovációk ötvözésének eredményét szimbolizálva.
Azonban sajnos egyelőre csak és kizárólag Ázsiában kapható, az RM 57-03 Zafír sárkány korlátozott kiadású modellje, amiből csak 55 darab készült, és ha mindez még nem lenne elég, akkor ezek közül 5 darab, különleges zafír tokban is elérhető.

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek