“A zöldhajó”

A Oneiric névre keresztelt többtestű hajó, melyet a Zaha Hadid Architects (ZHA) tervezett, az olasz hajógyár mérnöki szakértelmét a londoni székhelyű cég jellegzetes esztétikájával egyesíti.


A 144 láb hosszú hajót az óceán hullámai ihlették, és a ZHA jellegzetes gördülékeny vonalai és aszimmetrikus ívei futurisztikus sziluettet alkotnak. Az Oneiric a Rossinavi új „zöldtechnológiai zászlóshajójaként” a fenntartható tengeri tervezés élvonalába tör.

Oneiric
A katamarán háromszintnyi napelemmel van felszerelve, amelyek tiszta energiát termelnek, és azt a fedélzeti akkumulátorban tárolják. Emellett egy mesterséges intelligenciával vezérelt vezérlőközponttal is rendelkezik, amely a maximális hatékonyság érdekében figyeli az energiaszinteket, az akkumulátorok állapotát és más környezeti tényezőket.

Oneiric
A hajógyár szerint egy egynapos út során a hajó az idő 100 százalékában képes teljesen elektromos üzemmódban, nulla károsanyag-kibocsátással és zéró zajjal közlekedni. Transzatlanti utakon pedig a jacht az idő akár 70 százalékában képes teljesen elektromos üzemmódban közlekedni. A Rossinavi szerint ezzel mintegy 44 tonna CO2-kibocsátást takarít meg egy hagyományos szuperjachthoz képest. Mindennek tetejébe az Oneiric képes akár egy családi villát is ellátni energiával, amikor ki van kötve.

Oneiric
A jacht külsejének kanyargós vonalai és fényvisszaverő felületei a belső térben is érvényesülnek, így a külsőt a belső térbe hozzák. Az áramló életterek több társalgó- és étkezőhelyiségből, egy elegáns médiaszobából, négy vendégkabinból, négy legénységi kabinból és egy tulajdonosi lakosztályból állnak. Ez a lakosztály 180 fokos kilátást és tetőablakok kompozícióját kínálja, így a fény beáramlik felülről.
Mivel a hajó űrtartalma hatással van az energiahatékonyságra, a felhasznált anyagok direkt könnyűek. Sok közülük újrahasznosított és újrahasznosítható. A dekoráció elegáns és kortárs.

Oneiric
Kívül találunk egy úszó platformot hátul, közvetlen hozzáféréssel az óceánhoz és egy jacuzzival, elöl pedig egy szabadtéri társalgót, amelyet behúzható szerkezetek árnyékolhatnak.

Oneiric
„A Oneiricet kompromisszumok nélkül tervezték és kivitelezték, hogy páratlan élményt nyújtson a tulajdonos és a vendégek számára, miközben az óceán egészségét helyezi előtérbe” – áll a hajógyár közleményében.

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek