„Magnifica”

Az Andrea Radaelli által vezetett Radikal Chopper egy díjnyertes egyedi motorkerékpár-műhely, amely sajátos és régimódi formatervezéséről ismert. És bár a Radikal Chopper minden építése hihetetlenül komoly, az alakulat most átadta az eddigi szinte biztosan legambiciózusabb és legátalakítóbb projektjét, egy BMW R18-ast, amelyet „Magnifica” névre kereszteltek.


A Raffaello Polchi, egy megrögzött motorrajongó és az Officine Riunite Milanesi tulajdonosa által megrendelt építmény egy R18-asként kezdte életét, bár a futóművön, a lengőkaron és az 1,8 literes Boxer-kettes motoron kívül nagyon kevés maradt meg az alapfelszereltségből.

„Magnifica”

A CAD-szoftverek helyett hagyományos tervezési és gyártási technikák alkalmazásával készült nagymotoros cruiser motorkerékpár az 1920-as, ’30-as és ’40-es évekbeli kétkerekűekből merít ihletet. Így az épített kerékpár modern, gerenda stílusú villát tartalmaz, amely egyedi gyártású tuskó darabokból áll, egy ultra-waspish mahagóni farrészt, amelyet egy gumiüléssel fejeztek be, egy egyedi, csavaros kupakkal ellátott, kétcellás tankot és egy egyedi, halfarok stílusú kipufogót.

„Magnifica”
Az építéshez egy teljesen átdolgozott pilótafülke is tartozik, egyedi cruiser stílusú, egyedi markolattal ellátott kormányokkal és egy egyedi Magnifica márkájú sebességmérővel, amely mostantól a BMW egyetlen műszeregységeként funkcionál. Az egyedi megmunkálású, ötkarú kerekeken Metzeler gumiabroncsokon futó projekt tele van kisebb részletekkel is, beleértve a teljesen egyedi fékberendezést, a szabadon álló tengelyhajtást, az egyedi mono lengéscsillapítós hátsó felfüggesztést, az egyedi hengerfejfedeleket, az egyedi első motorburkolatot és az egyedi lábvezérlőket.

„Magnifica”

Ráadásul a változtatások eredményeként a Magnifica 220 kilóval könnyebb lett, mint az alapmotor. Miután elkészült, az Officine Riunite Milanesi által megrendelt 2022-es BMW R18 „Magnifica” by Radikal Chopper a monacói Top Marques Show-n debütált a nyilvánosság előtt, bár valószínűleg a következő egy évben még többször is felbukkan majd a Custom Motorcycle Show-kon.

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek