Acélterem

A Foshan Topway Design építészeti stúdió kanyonszerű termet tervezett a foshani központú fémtermék gyártó és szolgáltató cég, a ZCMETAL Headquarters & Exhibition Hall számára. A rozsdamentes acélfalakkal körbeölelt, magával ragadó tér tervezésekor a stúdiónak egyszerre nyújtott inspirációt a természet és a ZCMETAL profilja.


A ZCMETAL a korszerű vésőtechnikát a kézművesipar technikáival ötvözi annak érdekében, hogy különböző termékei – a bútorok, dekorációs elemek és művészeti installációk –művészi külsővel és természetes formákkal rendelkezzenek, valamint kellemes hangulatot árasszanak. A Foshan Topway Design mindezt a naturalizmus koncepciójával kiegészítve álmodta meg az ingyenesen látogatható „varázs-kanyont”, ahol a látogatók megszabadulnak a fáradtság és kiégés érzésétől, mintha csak a természetben barangolnának.

Acélterem
A dizájnt a természet alkotóelemei – a nap, a hold, a csillagok, szakadékok, sziklák, a homok, kövek és a hullámzó víz – inspirálták. A bejárat kanyonszerű átjáró a magas sziklafalak között, melyek kézzel kovácsolt és fényesített rozsdamentes acélból épültek.

AcélteremA sima, tükörfényes fémmel burkolt padlózat végtelen magasnak láttatja a sziklafalakat, a mennyezetet pedig LED kijelzők díszítik, melyen a csillagos ég vagy épp napfény ragyog. A sziklák, a talaj és az ég jól kiegészítik egymást, és mélységet, valamint varázslatos hangulatot adnak az egész beltérnek.

Acélterem
A kanyon mindkét fala szabadon kanyarog, réteges szerkezetük mintha az idő munkája lenne. A fények és árnyékok játéka szürreális tereket hoz létre, így a látogatók tökéletesen elragadó élményben részesülnek – bekapcsolódhatnak az ember és természet között zajló dialógusba ebben a költői térben, amely a dinamizmus és nyugalom, szilárdság és puhaság harmóniáját fejezi ki, valamint a naturalizmust dicséri.

Acélterem
A térben egy rozsdamentes acél vízesésszerű installáció is található, valamint pár vízcsepp a kétoldalt magasodó falakhoz rögzítve. A darab azt reprezentálja, ahogy a víz lezubog a magasból majd szétfröccsen a talajon.

AcélteremMellette egy spirális „híd” emelkedik és nyújtózik a víz felé, mely két oldalról köti össze a sziklafalakat. Mindez egy hegyekkel, áramló vízzel és vízeséssel tarkított tájat alkot. A hídon álló látogatók egy másik, újabb perspektívából is megcsodálhatják a látványt, továbbá interakcióba léphetnek a lent állókkal.

Acélterem
A dizájn az acél megmunkálásának különleges folyamatát és a természetben fellelhető kivételes textúrákat és anyagokat emeli ki. Emellett azt is jól szemlélteti, ahogy a kovácsolás során felhevített vasérc szabadon folyik és áramlik.

Acélterem

„Dizájnerek vagyunk, így örökös rohanásban és rideg vasbeton épületekben éljük az életünket, emiatt pedig egyre erősebb bennünk a vágy, hogy visszatérjünk a természethez”, nyilatkozta a stúdió. „Ezzel a projekttel az volt a célunk, hogy a naturalizmus koncepcióját alapul véve egyesítsük a környezetet a természettel, és így egy emberközpontú, személyes teret hozzunk létre.”

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek