Áramló vonalak Kantonban

A Zaha Hadid Architects bemutatja a nemrég elkészült Infinitus Plazat, az Infinitus China új globális központját. Ez az új központ olyan munkaterületeket integrál, amelyeket a kapcsolatteremtés, a kreativitás és a vállalkozói szellem támogatására terveztek. A térben a csoport gyógynövénykutató létesítményei és biztonsági értékelő laboratóriumai, valamint egy konferenciák és kiállítások számára kialakított tanulmányi központ is helyet kap.


A projekt két, több szinten összekapcsolt épületből áll. Ezek az kollaboratív munkaterek nyolc emeleten terülnek el, és tervezésükkor az egészség és az új munkamódszerekhez való alkalmazkodás elsődleges szempontok voltak. A teljes projekt több emeletnyi végtelen jel alakját ölti, amely elősegíti a különböző részlegek közötti interakciót és a kommunikációt.

 infinitus plaza

A Zaha Hadid Architects csapata a végtelen jel alakú Infinitus Plazát a központi átriumok és udvarok köré húzza fel, így ezekben ott visszhangzik a végtelenség. A dizájn olyan közös beltéri és kültéri terek sokaságát hozza létre, amelyek a csoport vállalati kultúráját meghatározó erős közösségi érzést reprezentálják.

 infinitus plaza

Az összekötő hidakban különféle közösségi terek találhatók, amelyek az alkalmazottak egyéni és általános jólétét segítik elő, mint például edzőtermek és tornatermek, pihenő- és relaxációs zónák, az éttermek és kávézók. A hidak a Plaza irodáit további bevásárló és étkezési területekkel is összekötik.

 infinitus plaza
A nedves szubtrópusi éghajlatú Kantonban található Infinitus Plaza a LEED arany minősítést és a kínai zöldépítési program 3 csillagos minősítését megcélozva lett megtervezve és kivitelezve, az életciklus során keletkező szén-dioxid-kibocsátásból 15,3 %-os megtestesült szén-dioxid-kibocsátással és 84,7%-os működési szén-dioxid-kibocsátással.

 infinitus plaza
A szerkezetben minimalizálták a szükséges betonmennyiséget, és növelték az újrahasznosítható alapanyagok arányát. Az Infinitus Plaza építésekor több mint 25 tonna újrahasznosított anyagot –felsősorban acélt, rezet, üveget, alumíniumötvözet-profilokat, gipsztermékeket és fát – használtak fel.

 infinitus plaza
Az éves napsugárzásról való elemzések alapján határozták meg a kültéri teraszok szélességét, hogy az épület önmagának nyújtson árnyékot. Ezen elemzésnek alapján épültek a külső perforált alumínium árnyékolópanelek is, hogy optimalizálják a naphőnyereséget.

 infinitus plaza

Ezek az intézkedések a kettős szigetelésű, low-e üvegezéssel együtt hatékony árnyékolást és hőszigetelést biztosítanak, amely elegendő természetes fényt biztosít az egész épületben, miközben csökkenti a naphőnyereséget és az energiafogyasztást.

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek