Elektromos Odüsszeus

Számos autómárkához hasonlóan a brit McLaren is belépett az e-versenyzés világába az Odyssey 21 nevű tisztán elektromos terepjárójával. Az új autót az ENSZ klímaváltozási konferenciáján (COP26) mutatták be –a jellegzetes papajaszínben tündöklő autót Vic Lee tusrajzai díszítik.

Az Extreme E egy innovatív, öt versenyből álló, tisztán elektromos hajtású off-road sorozat. A nagyteljesítményű elektromos terepjárók távoli terepeken megtartott versenyének lényege a versenyzés technológiai jövőjének felfedezése, valamint a fenntarthatóság és a klímatudatosság elősegítése. Ráadásul az Extreme E a sokszínűséget is támogatja, mivel ragaszkodik ahhoz, hogy minden csapatban férfi és női sofőr is legyen.

Mclaren
„Az, hogy úgy döntöttünk, részt veszünk az Extreme E-ben, a saját felfedező utunkat segíti elő és világítja meg, és a McLaren Racing saját fenntarthatóságát illető egyértelmű elkötelezettség támasztja alá, amely a szén-dioxid-kibocsátás csökkentését, az újrahasznosítást és újrafelhasználást, valamint a hulladékmentességet helyezi a középpontba” – áll a McLaren hivatalos honlapján.

Mclaren

„Célunk, hogy a részvényeseinkkel együttműködve segítsük és támogassuk a sport és az iparág előrehaladását, és hozzájáruljunk egy valóban fenntartható jövőhöz.”

Mclaren
Az élénk színű, bogár alakú autót McLaren jellegzetes narancssárgájára festették. A karosszériát Vic Lee rajzai teszik igazán szemet gyönyörködtetővé, melyek a 2022-es verseny helyszíneit ábrázolják (sarkvidék, Amazonas, sivatag és óceán).

Mclaren
Az Odyssey 21, akárcsak jövőbeli versenytársai, szinte hangtalan, 550 lóerős terepjáró. Az autót a világhírű raliversenyző, a Tanner Faust és a McLaren első női pilótája, Emma Gilmore fogja vezetni.

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek