Arkup, a luxus lakóhajó

Az Arkup No.1 Floating Home nem csupán egy luxus koncepció, de forradalmi újítás is. A holland építész, Koen Olthuis of Waterstudio.nl által tervezett Arkup egy egyedi, úszó otthon, mely Olthuis filantropikus jövőbeli élőhelyére összpontosít és az emelkedő tengerszint és áradások okozta klímaváltozásra, valamint a világ népességének növekedésére kíván megoldást találni.

A négy szobás luxus “lakóhajó” egy vízen úszó “kék lakás”, így nem teljesen olyan, mintha egy jachton élnél. A szárazföldi építmények minden kényelmét biztosítja, így inkább olyan, mintha a vízpart helyett a vízre épült volna.

Arkup

A Time magazin a világ legbefolyásosabb embereiről szóló listáján 122. helyet elfoglaló Olthuis és cége ilyen úszó struktúrákra és otthonokra specializálódott. Saját hazájában a föld egyharmada a tengerszint alá esik, így nem ismeretlen számára a víz okozta kihívások, saját meglátása van erről. Az Arkup No.1 vagy hivatalosan Arkup#1 egy 22.9m hosszú, kétemeletes luxus lakóhajó több, mint 400m2 felülettel, mely az első kiadása a brazil Artefacto által berendezett úszó otthonnak.

Arkup

A nemrégiben megrendezett Miami Yacht Show-n bemutatott Arkup #1 napenergiával, stabilizáló hidraulikus oszlopokkal és saját motorokkal van felszerelve.

ArkupA hidraulikus oszloprendszer egy innovatív önemelő rendszer, mely 6 métert képes süllyedni, hogy a hullámok fölé emelje a hajót és vihar esetén biztonságosan tartsa. Ha éppen a partoktól távol érne egy vihar vagy cunami, az Arkup egy szó szerint egy lakóhajó, csak úszna a hatalmas hullámokon. Úgy tervezték, hogy egy 4-es kategóriájú hurrikánt, mely akár 250km/h-s széllel is járhat, túléljen, valamint 1000kWh-s akkumulátorában tárolt napenergia tartalékot használja az éjszakai áram felhasználáshoz, valamint az esővíz gyűjtő rendszer működtetéséhez.

Arkup

Az iker 100kW teljesítményű, 272 lóerős motor képes az Arkup luxus hajót akár hét csomóig is felgyorsítani, hogy a legtehetősebbek könnyen elmeneküljenek az éghajlati katasztrófák hatásaitól.

Arkup

Az Arkup lakó yacht a jachtok, úszó lakóházak és a vízparti villák legjobb tulajdonságait egyesíti, azzal az előnnyel, hogy önfenntartó és környezetkímélő.

Arkup

Arkup

Arkup

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek