Áttetsző luxusjacht

Pierpaolo Lazzarini olasz tervező folytatja a határokat feszegető vízi járművek felfedezését az „Embryon” nevű 24 méteres áttetsző jachttal. A projekt neve a kezdeti 3D-s modellből származik: “Az embrió állapotából kiindulva dolgozunk, a test vonalvezetését nagyon természetesnek és folyékonynak tartva, hihetetlen hidrodinamikai eredményekkel” – magyarázza a tervező.

Embryon

A teljesen száraz szénszálas szerkezetnek köszönhetően Lazzarini szerint az Embryon 30%-kal könnyebb, mint a piacon kapható hasonló méretű hajók. Ráadásul egy speciális fotokróm rendszer van a testbe olvasztva, így a felhasználók beállíthatják a jacht középső részének átlátszóságát.

Embryon

Az Embryon 65 csomós becsült végsebességgel büszkélkedhet a három motorjának köszönhetően (2 x man V12 2000 LE + 1 elektromos 1260 LE-s hajtás), amelyek dízel-, illetve hidrogénhajtással működnek. Az elektromos meghajtás külön működik, így 22 csomós maximális sebességgel teljesen elektromos vitorlázást ér el, amivel a hajó 2 órás hatótávolsággal rendelkezik. Csökkentett, 10 csomós sebességnél az elektromos meghajtás 4 órán át tart.

Embryon
Hipotetikusan a jacht teljesen elektromos felállásban is konfigurálható, három 1260 lóerős villanymotorral, amelyek teljesen hidrogénnel működnek. Ebben az esetben a dízel üzemanyagtartályokat hidrogén üzemanyagtartályokra cserélik.

Embryon

Az Embryont mindkét esetben három Hamilton sugárhajtás tolja: 2 oldalkormányos és 1 központi fix sugárhajtás. Ami az elrendezést illeti, a karcsú cirkálónak van egy napozóterasz-része, amelynek mindkét oldalán egy-egy L alakú nyugágy található, és akár 10 fő befogadására is alkalmas. A belső terek akár három hálószobával is kialakíthatók.

Embryon

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek