Tengeri kertészet

A 3deluxe nemrég mutatta be a Monaco Yacht Show-n egy új szuperjacht koncepcióját, amely a kertészek álmának tűnik. A VY.01 néven ismert terv gyakorlatilag egy nyílt tengerre alkalmas úszó kert.

A “paradicsomi biotópként” emlegetett hajó egy üvegházzal és zöldségeskerttel rendelkezik, amely lehetővé teszi a kezdők számára is, hogy a fedélzeten termelhessék saját termékeiket. Friss halat is lehet fogni az óceánból, így a tengerészek teljesen önellátóak lehetnek.

VY.01.
A szuperjacht maga is ugyanolyan zöldnek tűnik, mint a zöldellő növényvilág. A stúdió szerint hidrogén üzemanyagcellás rendszerrel és elektromos meghajtással van felszerelve a CO2-kibocsátás, zaj és rezgés nélküli hajózás érdekében. Az áramvonalas sziluett eközben minimális ellenállást biztosít a szélnek és a hullámoknak a nagyobb hatékonyság és a tengeren tartás érdekében.

VY.01.

A hajó tetején napelemek is találhatóak, amelyek tiszta energiát termelnek, például a tengervíz-sótalanító rendszer számára, amely a növények számára szükséges további vizet biztosítja.

VY.01.
A környezetbarát etika még az építésre is kiterjed. A 3deluxe szerint az anyagokat egy válogatott, úttörő acél- és alumíniumgyártó cégek szállíthatják Norvégiában és Németországban, akik a kibocsátás csökkentése érdekében a gyártás során végig megújuló energiát használnak. A stúdió szerint a tényleges építés is hasonló módon optimalizálható, hogy a lehető legjobban fenntartható legyen. A stúdió számára ideális forgatókönyv szerint a jövőbiztos munkafolyamatot az egész iparág átvenné, hogy csökkentse a szuperjachtok építésének környezeti hatását.
VY.01.A VY.01 még az ökológiai bizonyítványok nélkül is egy luxus szuperjacht. A kormányállás rendhagyó módon az orrban kapott helyet, hogy a mögötte lévő nyitott napozóterasz zökkenőmentesen átvezessen a tágas belső térbe. A rengeteg zöld növényzetnek köszönhetően a nyitott terű élettér arra ösztönzi a vendégeket, hogy lépjenek át a belső térből a szabadba.

VY.01.

A kültér sem elhanyagolható, hiszen egy hatalmas sósvizes medencével és a hozzá tartozó kikötővel rendelkezik, amely közvetlen hozzáférést biztosít a tengerhez.

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek