Az arany tequilla

Michael Jordan néhány NBA-tulajdonostársával, köztük a Lakers-tulajdonos Jeanie Buss-szal együtt 2019-ben új tequilamárkát indított útjára. Persze ez már nem annyira meglepő, mert gyakorlatilag most már minden hírességnek van tequilája, és ezen a héten Jordan luxusmárkája, a Cincoro Tequila bejelentette az új Gold fajta bevezetését.


Az „arany” nem hivatalos tequila kategória, de a Cincoro felvette az azonosítót erre a különleges kiadásra. A Cincoro vezérigazgatója és társalapítója, Emilia Fazzalari szerint ez a márka összes többi, érlelt és érleletlen kifejezésének keveréke. „A Cincoro Gold csak egy maroknyi 100 százalékos de Agave Gold tequilához csatlakozik” – mondta egy nyilatkozatában. „Ez a ritka tequila mind a négy Cincoro kifejezés keveréke, bőséges mennyiségű Cincoro Extra Añejo tequilával, amelyet több mint 40 hónapig érlelnek hordóban. Az eredmény egy intenzív ízélmény, édes méz, pörkölt tölgy, vanília és aszalt gyümölcsök jegyeivel. A Cincoro Gold élménye egy finoman érlelt skót whiskyre vagy konyakra emlékeztet.”

Cincoro Gold
A Cincoro legalább hétéves agavé növények felhasználásával készül, amelyek a mexikói Jalisco hegyvidékéről és alföldjéről származnak. Lassan főzik, majd a lepárláshoz régiónként szétválasztják, hogy megőrizzék az egyes fajtákat meghatározó karaktert, mielőtt összekeverik őket. Végül amerikai whiskey-hordókban érlelik.
A Cincoro Gold jelenleg a márka második legdrágább fajtája 350 dollárral, amelyet csak az Extra Anejo előz meg, amely 1700 dollárba kerül. Az új tequila csak októberben jelenik meg az Egyesült Államokban, de előrendelhető lesz a ReserveBaron keresztül. De ne bosszankodj, rengeteg más híres tequila márka van, amit elkortyolhatsz, amíg várakozol rá.

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek