“Az aranymetszés íze”

A két luxusmárka az új Masters’ Selection 21 Year Olddal erősíti meg partnerségét. Tehát ez az első, limitált kiadású single-malt skót whisky, amelyet a két cég közösen alkotott meg, ráadásul ez az első alkalom, hogy az Isle of Islay-i lepárló az aranymetszést használja fel egy whisky elkészítéséhez.


Az aranymetszés a természetben megtalálható matematikai egyenlet, amely esztétikailag kellemes kompozíciók létrehozására használható. Az Aston Martin minden egyes új formatervének megalkotásakor használja, ezért aztán a márka ügyvezető alelnöke és kreatív igazgatója, Marek Reichman, valamint a Bowmore vezető whiskykeverője, Ron Welsh meg akarták nézni (és kóstolni), mit eredményez, ha ezt az arányosságot egy scotch készítésékor alkalmazzák.

Bowmore x Aston Martin Masters’ Selection
A sajtóközleményben az áll, hogy a Masters’ Selection elsősorban 21 éves Bowmore whiskyt tartalmaz, amelyet első töltésű Pedro Ximenez és Oloroso sherry hordókban érleltek. Ez az összetevő teszi ki a skót whisky 61,8 százalékát, a többi rész, köztük a több mint 35 éve érlelt Bowmore, az aranyarány szerint egyenletesen oszlik meg. A lepárló úgy véli, az eredményben a sherry, a kávé, a méz és a bors jegyeit lehet felfedezni.

Bowmore x Aston Martin Masters’ Selection
„Az arányosság határozza meg egy Aston Martin tervezésének minden pontos részletét. Folyamatosan törekszünk az aranymetszés elérésére; az arányok optimumára” – fejtegeti Reichman az Aston Martin közleményében. „És ez az erő az, ami az abszolút szépség megalkotását vezérli. Ennek eléréséhez egyesítenünk kell a szakértelmet, a szenvedélyt és a tapasztalatot. A Ronnal való összefogás teljesen új perspektívát nyújtott, és rendkívül inspiráló és tanulságos volt. Ez a whisky tökéletesen és harmonikusan egyesít bennünket, hogy egy gyönyörű, mégis erőteljes egyensúlyt hozzunk létre.”
A Bowmore x Aston Martin Masters’ Selection 21 Year Old e hónaptól kapható, palackonként 300 dollárba kerül. Ez az ötödik kiadás, amelynek létrehozásában a két márka együttműködik, és a listán szerepel egy 66 000 dolláros palack Black Bowmore DB5 1964 és egy whisky témájú DBX terepjáró is. Így bár limitált kiadásról van szó, az új 21 éves whiskyhez talán könnyebb lesz hozzájutni.

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek