Az Icon legnagyobb szuperjachtja

Az Icon legnagyobb projektje eddig több mint 900 négyzetméter alapterületet biztosít, amit a rock sztár dizájner, Tim Heywood tervezett.

Icon szuperjacht

Egy jacht, hat fedélzet, 9500 km-es üzemtáv és több mint 900 négyzetméter belső tér, amely 19 utas számára biztosít szállást hét kabinban. Az Icon Yachts legújabb dizájnja, az Icon 280 megmutatja a relatíve fiatal cég erejét. A 276 láb hosszal az Icon az eddigi legnagyszabásúbb projektjük.

Icon szuperjacht

Az enteriőrt a rocksztár dizájner Tim Heywood tervezte, és a Burgess-en keresztül több mint 100 millió dollárért árulják az Icon 280-at, amely személyre szabható belsővel rendelkezik, amely a legnagyobb a 276 láb hosszú jachtok kategóriájában. A trükk a hajtóműház fedélzet, amely a vízszint alatt található, és nem meglepően itt van a hajtómű, mellette pedig rengeteg tároló és egy edzőterem a legénységnek is van itt, ami elég szokatlan újdonság. A nagyméretű személyzeti szállások az alsó szinten helyezkednek el az öt tágas vendéghálóval együtt. A központi korridor közvetlenül összeköti az utóbbiakat egy hátsó napozó résszel – ahol akár reggel vagy vacsora előtt is meg lehet mártózni gyorsan -, amelynek olyan az elrendezése, hogy mozi vagy spa is lehet itt.

Icon szuperjacht

A 33 láb hosszú kishajók mellett, a főfedélzeten egy sor egyéb vízi játékszer található, valamint egy feszített víztükrű medence. A több mint 125 négyzetméteres főháló egy helikopterleszálló pályára néz a felső fedélzeten, és opcionálisan több terasz is nyílhat innen a tengerre. A hídon még több lehetőség van a napfürdőzésre – emellett a borraktár is itt van – és egy drága napozó fedélzet tetőzi meg egy jacuzzival-, így ideális hely a napfelkelte és napnyugta megtekintéséhez.

„Az Icon 280-nal 6000 tengeri mérföldet lehet megtenni, hatékony az üzemanyag használata, letisztult a megjelenése, és magasan ül a vize” – mondta Jen Wartena, az Icon CEO-ja. „Röviden, stílusosan lehet vele a világ óceánjain hajózni.” Ez elvárható. Ami azonban meglepő, az az, hogy milyen gyorsan leszállítják a jachtot – a megrendeléstől számított 26 hónap alatt elkészül.

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek