Az ívház

Folytatva szobrászati/építészeti műveinek gyűjteményét, Milad Eshtiyaghi betonból építette meg az „Ívház”-nak keresztelt alkotását.

Milad Eshtiyaghi

A németországi Freiburgban található helyszínre tervezett lakás diszkrét, boltíves térfogatai négyzetrácsos alakban szerveződnek. Minden egyes térfogat kilencven fokkal van elforgatva, és egy kifelé lejtő tetőt foglal magában.

Milad Eshtiyaghi

A projektet egy iráni megrendelő számára tervezték, az elrendezés a négyzetrács történelmi jelentőségét ünnepli az iráni építészetben – az iráni népi építészetben a terek szimmetrikus szerveződése általában egy központi pont köré szerveződik, azonosítva az irányok keresztjét.

Milad Eshtiyaghi
Milad Eshtiyaghi stúdiójának csapata így kommentálja az Ívház projektet: “A tervezési mintát négy szekcióban használtuk, hogy a nyugati oldal kivételével – a fény miatt – a telek minden fő irányát láthassuk, és a nyugati oldalnál Fakhrmddin téglát használtuk, hogy csak a nyugati fényt tereljük be a térbe”.

Milad Eshtiyaghi
Az ívház tervezésénél Milad Eshiyaghi a terv minden aspektusát kidolgozta, beleértve a belső tereket is. Az építész megjegyezte: “Ennél a projektnél azt javasoltuk a megrendelőnek, hogy a belső bútorokat az eredeti minta szerint tervezzük, és a megbízó el is fogadta ezt az ajánlatot.

Milad Eshtiyaghi

Ezért a projekt fő bútorait, mint például a székeket, ágyakat, kanapékat, csillárokat, tévéasztalt, fürdőkádat és vázát az eredeti tervezési minta szerint készítettük, hogy a projekt minden eleme összhangban legyen egymással”.

Milad Eshtiyaghi