Hajóhalmozó

A hajósok között létezik egy „2 láb-itis” nevű betegség, amikor a hajósok állandóan egy olyan jármű után vágyakoznak, amely két lábbal hosszabb, mint a jelenlegi. Tom Brady, mint az amerikai sporthős és szívtipró, a „betegség” extrémebb esetével küzd. A Tampa Bay Buccaneers irányítója egy élő közvetítéses webináriumon mondta el, hogy elcseréli a Wajer 55S-t a jóval nagyobb 77-esre, amelyet a holland gyártó áprilisban jelentette be, mint új zászlóshajót. A cserét a megfelelő módon az NFL Draft bejelentésekor hozták nyilvánosságra, mindössze öt hónap elteltével az első hajó birtoklása után.


A szupersztár Brady tette fel a térképre a kis, exkluzív holland márkát, legalábbis az Egyesült Államokban, miután hírhedten átdobta a Vince Lombardi-trófeát az új hajójáról egy másik játékosnak egy másik hajón a Superbowl utáni úszó győzelmi parádén, Tampa belvárosában. Ez a lépés azonban néhány hónappal azután történt, hogy átvette első jachtját, ami miatt akkoriban láthatóan nagyon izgatott volt.
A webinárium során elmondta, hogy két helyen, Bostonban és Tampában is járt csónakázni, de a meleg floridai vizek és a Tampa-öböl azonnali elérése győzött.

Wajer Cruiser
“Sok éven át New Englandben éltem, ami egyfajta hajós közösség” – mondta Brady. “De tavaly leköltöztem Tampa Baybe, és most itt élek ebben a gyönyörű öbölben. Az első dolog, amikor idejöttem, az volt, hogy azt mondtam: Szükségem van egy hajóra. Ki kell jutnom erre a gyönyörű vízre.”
Nem világos, hogy öt hónap után kinőtte-e az 55S-t, vagy a 24 méteres hajó egy ajándék-e saját magának, amiért megnyerte a hetedik Super Bowl-ját. A 6 millió dolláros 77 lábas, kilenc vendég befogadására alkalmas hajó nagy változást jelent majd a Brady család számára. A 22 lábnyi hossznövekedésen túl ez egy sokkal szélesebb, bonyolultabb hajó, jelentősen nagyobb térfogattal. Inkább hasonlít egy tengeri cirkálóra, mint az 55S kialakítására.

Wajer Cruiser
A háromszor 900 lóerős Volvo Penta IPS motorral hajtott 77-es csúcssebessége 37 csomó, hatótávolsága pedig 400 tengeri mérföld. A főnöki lakosztály 5 méteres szélessége érzékelteti a hatalmas belső teret, a kormányállás pedig egy vadászgépéhez hasonlít.
“Az 55S egy csodálatos hajó, és nagyon jó szolgálatot tett a családunk számára” – mondta Brady. “Úgy gondolom, hogy a 77-es egy kicsit jobban megfelel arra, amire itt lent szükségünk van, ami néhány egynapos és hétvégi kirándulást jelent. Sok időt töltünk a Bahamákon. Szóval Florida keleti partjáról csak átmegyünk a Bahamákra és ott igazán nagyszerű kirándulásokat tehet a család.”

Wajer Cruiser
Az még nem világos, hogy Brady megtartja-e a Wajereket – mindkettő a Vida nevet kapja, ami portugálul életet jelent. Talán a kisebbik 55S-t a Tampa-öbölben lévő otthona közelében horgonyozhatná le, a 77-es zászlóshajót pedig a keleti parton, a Bahamákra való utazásokhoz.

Wajer Cruiser
A Wajer természetesen nem is lehetne izgatottabb, hogy Amerika leghíresebb sportolója vezeti a hajóit. A cég állítása szerint a 77-es lesz a legcsendesebb hajó a kategóriájában, és ennek örömére bárkinek felajánlja az interneten, hogy Armin van Buuren és Giuseppe Ottaviani “Magico” című dalát “baleári” ütemmel remixelje. A nyertes egy mini-Tom Brady-élményben részesül, amely magában foglal egy két éjszakás dél-franciaországi tartózkodást, egy kis hajókázással.

Wajer Cruiser

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek