Diver X Skeleton – A világ egyetlen csontvázas búvárórája

Távolodjunk el a megszokottól – erre invitál bennünket a az Ulysse Nardin ezzel a limitált szériával, amely a világ jelenleg egyetlen csontvázas számlapú búvárórájával büszkélkedhet.


Tavaly a Vendée Globe nevű világ körüli vitorlásverseny során az Ulysse Nardin, az esemény szponzora, bemutatta a Diver nevű búvártriót. Mindegyiknek ugyanaz a stílusjegye: egy X, amely a számlapjukat díszíti. Ez a jellegzetes jelölés a manufaktúra bomlasztó gondolkodásmódját szimbolizálja és már 2019-ben megjelent, különösen a Skeleton X modellen.

Ulysse Nardin
Ezúttal a Le Locle-i óragyártó úgy döntött, hogy a két kollekciót egyesíti a Diver X Skeleton bemutatásával. Az óra csupán 175 darabos, limitált kiadásban érkezik és egy 44 mm átmérőjű titán tok védi, amely 200 méteres mélységig vízálló. Egy igazi víz alatti felfedező műszer, ami egy egyirányú forgó lünettát ölel körbe, amelyet kék Carbonium® koronggal és beosztott skálával koronáztak meg. Ennek a repülőgép-alkatrészekből újrahasznosított szénből készült anyagnak a véletlenszerű mintái minden egyes időmérő egyediségét fokozzák.
A tökéletesen stabil, hihetetlenül könnyű tok belsejében a meglepő UN-372-es kaliber vonzza a tekintetet. Az ultranagy oszcillátor és az egyensúlykerék szilíciumból készült, kulcsfontosságú szereplői ennek az éteri jelenetnek. Az önfelhúzó szerkezet kényelmes, 96 órás járástartalékot biztosít.

Ulysse Nardin
Két gumipántot javasolnak hozzá, az egyiket kék, a másikat narancssárga színű, ardillon csatt fogja össze. Bármelyik színt is választja a viselője, a szíj mindenképpen fokozza ennek a vízi órának a sportos megjelenését.

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek