Baby Lunar Cruiser

A Toyota amerikai formatervező stúdiója, a Calty Design Research aranyjubileuma alkalmából az autóipari óriás egy villanyautó koncepciót dobott piacra: a Baby Lunar Cruisert (BLC).

Ez a rejtélyes elektromos SUV a szeretett klasszikus FJ40 Land Cruiserből vett mintákat, és azokat a Hold felfedezésére alkalmas, úttörő technológiákkal ötvözi. A BLC a Toyota fáradhatatlan innovációs törekvéseinek szimbólumaként szolgál, túllépve a földi korlátokon és elérve az égi törekvéseket.
A Baby Lunar Cruiser külseje zökkenőmentesen ötvözi a múltat és a jövőt. Megörökölte az FJ40 Land Cruiser robusztus DNS-ét, ugyanakkor modernizálja azt egy üvegtetővel, amelyet úgy terveztek, hogy panorámaképet nyújtson a holdbéli tájakra. A hűtőrácson elhelyezett TOYOTA-jelzéssel és a kamerák és érzékelők kifinomult hálózatával a jármű egyensúlyt teremt az örökség és a futurisztikus funkciók között.
A belső tér nem kevésbé forradalmi. A műszerfalat átívelő kiterjesztett valóság kijelző érzékekben gazdag élményben részesíti a vezetőt. Ezt egészítik ki a maximális kényelem és funkcionalitás érdekében állítható űrkeretes ülések, valamint a sokoldalúságot fokozó M.O.L.L.L.E. panelek. Így a BLC nem csupán egy jármű, hanem egy dinamikus, holdi expedíciókra szabott környezet.
Ez azonban nem csak a külsőségekről szól. A Baby Lunar Cruiser egyedi műszaki jellemzőkkel rendelkezik, amelyek megkülönböztetik a többitől. A négy kerékbe épített motor kivételes irányíthatóságot ígér, míg a hagyományos kormánykerék helyett két joystick használata a Toyota űrkorszakbeli manőverezhetőséggel kapcsolatos elképzeléseiről árulkodik. És ne feledkezzünk meg a légmentes gumiabroncsokról sem, amelyeket arra terveztek, hogy megbirkózzanak Holdunk alattomos terepeivel.
Bár úgy tűnhet, hogy a BLC a képzelet birodalmába tartozik, jellemzői nagyon is jól szolgálhatják a Toyota jövőbeli SUV modelljeit. A jármű osztott hátsó ajtókialakítása és belső rugalmassága például a Földre készülő modellekben is helyet kaphat, ami aláhúzza az innováció és a hagyományok kölcsönös kapcsolatát a Toyotánál.
A Japán Űrkutatási Ügynökséggel (JAXA) a Lunar Cruiserhez hasonló projektekben való együttműködéssel, és most a Baby Lunar Cruiser bemutatásával a Toyota nem csak álmodik a jövőről, hanem aktívan építi is azt. Akár látjuk majd a BLC-t a Hold felszínén cirkálni, akár nem, puszta létezése felkelti a kíváncsiságot, és felkelti az elvárásokat azzal kapcsolatban, hogy mi vár ránk az autóipar és a kozmikus felfedezés terén.
A Baby Lunar Cruiser a Toyota múlt iránti tiszteletének és a földönkívüli jövő felé tett merész ugrásnak a mesteri egyesítését tükrözi. A CALTY Design Research 50 éves innovációs tevékenységének ünneplése alkalmából a BLC méltó tisztelgés, amely évtizedes tervezési filozófiát foglal magába, miközben ígéretes bepillantást nyújt abba, hogy a stúdió – és valójában az emberiség – mit érhet el az elkövetkező években.

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek