Longines Spirit Flyback

A Longines Spirit Flyback titánból készült órája az örökség és a modern találékonyság mesteri keveréke, amely a férfi titán órák birodalmában kiemelkedővé teszi. Miután eredetileg tavaly márciusban kritikai tapsot kapott, ez a tekintélyes időmérő nemrégiben diadalmasan tért vissza a piacra. Ez az újabb változat 5. fokozatú titániumból készült tokkal rendelkezik, amely növeli az óra esztétikai és funkcionális jellemzőit, miközben csökkenti a súlyát.


Ami a funkcionalitást illeti, talán a legvarázslatosabb funkció a flyback kronográf képesség. Ez nem ismeretlen technológia a Longines számára. Valójában a vállalat már 1925 óta úttörő szerepet játszik ezen a területen. A mechanizmus lehetővé teszi az egymást követő intervallumok gyors és zökkenőmentes időzítését.

A hagyományos kronográfoknál a kezelőnek minden egyes új intervallumhoz kézzel kell megállítania, visszaállítania és újraindítania a másodpercmutatót. A flyback funkció azonban egyszerűsíti ezt, mivel az időzítési szekvenciák automatikus visszaállítása és újraindítása egyetlen gombnyomással történik. Ez a funkció különösen a repülésben vált fontossá, segítve a pilótákat a repülés különböző fázisainak hatékony kezelésében.
Az Grade 5 titánium nem csak egy továbbfejlesztett megjelenést biztosít. Ez a fejlett ötvözet számos kulcsfontosságú területen, többek között a szívósság és a súly tekintetében is felülmúlja az acél tulajdonságait. A szaténpolírozott felületű titán tok egyszerre sugároz előkelőséget és robusztusságot. Ezenkívül az órát fekete kerámiabetéttel és kétirányú forgó lünettával tervezték, ami nemcsak a vizuális vonzerőt emeli, hanem a külső nyomással szembeni ellenállást is növeli. Konkrétan az óra akár 10 bar nyomást is kibír, így 100 méteres mélységig vízálló.
Esztétikailag az óra antracit színű számlapjával nyűgöz le, amelyet tükröződésgátló bevonattal ellátott, domború zafírüveg véd. A számlap kialakítása bikompax elrendezést tartalmaz, a kis másodpercmutatóval, amely 9 óránál, a 30 perces számláló pedig 3 óránál található. A palettán a központi kronográf másodpercmutatóján és a FLYBACK feliraton piros akcentusok is találhatók, amelyek lendületes dinamizmust kölcsönöznek a teljes dizájnnak. A különböző fényviszonyok mellett történő maximális láthatóság érdekében a Super-LumiNova bevonja az alkalmazott számokat és mutatókat, így biztosítva, hogy az óra éppoly praktikus, mint amilyen stílusos.
Az átlátszó tok hátlapján átnézve megcsodálhatja az L791.4 önfelhúzós, oszlopkerekes szerkezet bonyolult felépítését. Ez a szerkezet 4 Hz-es frekvencián zümmög, ami 28 800 rezgés/óra, és 68 órás járástartalékkal büszkélkedhet. A Longines nem köt kompromisszumot a pontosság terén; a szerkezet a COSC hivatalos kronométer minősítést kapott. Ezenkívül a mágneses interferenciával szembeni ellenállását szilikon egyensúlyrugó erősíti.
Végül, de nem utolsósorban, a Longines kétféle szíjat kínál a leendő vásárlóknak, hogy kiegészítsék ezt a fényűző órát. Választhatja a Grade 5 titán szíj vagy a NATO-stílusú szíjat sokoldalú fekete és szürke árnyalatokban. Ezek az opciók jelentős árat jelentenek – 5850 euró a titán szíjért és 5500 euró a NATO szíjért. A Longines Spirit Flyback titániumból kétségtelenül a legdrágább órák közé tartozik, mégis olyan befektetésként áll, amely zökkenőmentesen ötvözi az időtlen eleganciát a legmodernebb kifinomultsággal.

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek