Ír, olvas, beszél

A kaliforniai székhelyű startup most mutatta be a Flow nevű, EV-barát luxus utánfutót. A tech-csomagolt jármű opcionális kétmotoros hajtáslánccal érkezik, és ha ez nem lenne elég, még a táborhelyet is felállítja helyetted.


A Flow opcionális meghajtórendszerrel rendelkezik, így nem meríti ki az EV vezetési tartományát, annak ellenére, hogy a mérleg 2812 kg-t mutat. A beállítás egy pár elektromos motorral rendelkezik – egy-egy keréken található -, amelyek elegendő lökést adnak ahhoz, hogy csökkentse az akkumulátorral működő SUV vagy teherautó terhelését, miközben úton van (a beállítás a hagyományos belső égésű járművek üzemanyag-hatékonyságát is javítja).

A tulajdonosok a Pebble alkalmazással távolról is mozgathatják az utánfutót gyalogos sebességgel, amikor az lecsatlakozik. Az egyes motoros kerekek precíz manőverezhetőséget kínálnak, ami a szűk helyen való parkolást gyerekjátékká teszi. Az áramlás körül elhelyezett érzékelők azt is lehetővé teszik, hogy a jármű automatikusan csatolja be és oldja ki magát.
A kempingezés élményének azonban nem ezek az egyetlen aspektusai, amelyeket az intelligens utánfutó megkönnyít. Az egyik legérdekesebb funkciója az “Instacamp” rendszer, amely automatikusan kiegyenlíti a lakókocsit, bejárati lépcsőjét, kinyitja a napellenzőt és bekapcsolja a világítást, amint leparkolt. Az alkalmazáson keresztül vezérelt rendszer visszafelé is használható, ha készen áll a táborozásra.

A Flow egy 45 kWh-s LFP akkumulátorcsomaggal és a tetőre szerelt 1000 wattos napelem-eloszlással is fel van szerelve, amely akár egy hétig is képes mindent üzemben tartani a hálózatról leválasztva. Akkor se aggódjon, ha felhős az idő. A Flow áramellátó rendszere lehetővé teszi, hogy vészhelyzeti áramforrásként is használható legyen.
Minden intelligens technológiáján kívül a 7,8 méter hosszú Flow az egyik legegyedibb megjelenésű utánfutó is. A lakókocsi minimalista kialakítású, óriási, körbefutó ablakokkal, amelyek 270 fokos kilátást biztosítanak a környező tájra.

Az áramvonalas megjelenés a sokoldalú belső térben is érvényesül. Ott talál egy konyhát kétégős indukciós tűzhelyekkel, egy okosüveggel burkolt fürdőszobát és egy többcélú teret egy Murphy-ággyal, amely felhajtható, így mobil munkaállomás vagy étkezőhely is kialakítható. A konyhablokk mellett egy felhajtható szervizablak is található, amely lehetővé teszi a beltéri és kültéri főzést.
A Pebble már most előrendeléseket vesz fel a Flow intelligens utazókocsira a weboldalán keresztül. A lefoglalása 471 euróba kerül és lakókocsi ára 117 865 euró a kétmotoros hajtáslánccal és 102 778 euró anélkül. A jármű szállítása várhatóan 2024 vége előtt kezdődik.

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek