Minden, csak nem hétköznapi

A Hublot és a brit művész, Samuel Ross együttműködve egy olyan limitált szériás remekművet alkotott, amely újradefiniálja az óragyártás és a design határait: a Big Bang Tourbillon SR_A. A világ legdrágább óráihoz hasonlóan elképesztő 127 000 dolláros áron, az ó

Samuel Ross, akit A-COLD-WALL modern luxusmárkájáért ünnepelnek, aprólékos művészi érzékét kölcsönzi ehhez a projekthez, így az óra a csúcsminőségű mechanikai mérnöki munka és a legmodernebb divat találkozása.
A tökéletesen megmunkált Big Bang Tourbillon SR_A 44 mm-es, mikrofúvott titánium testtel büszkélkedhet, ami a kortárs kézművesség lenyűgöző példája. A szíj többféle színben kapható, a Vivid Green a legszembetűnőbb, amelyet egy fényes titán csat egészít ki. A fekete és fehér gumipántos alternatívák nem kevésbé vonzóak, mivel zökkenőmentesen illeszkednek a mikro-robbantott titán tokhoz és lünettához. Az óra esztétikai vonzerejét tovább fokozza a hatszögletű – méhsejtekre emlékeztető – minták sorozata, amelyek a tokból a szíjra is kiterjednek, ami az együttműködés innovatív dizájnra való összpontosításának tisztelgése.
Az óra exkluzivitása túlmutat a látványon, hiszen mindössze 50 ilyen alkotás fog napvilágot látni. Azok számára, akik esetleg azon tűnődnek, hogy miért drágább, mint egy vadonatúj 2023-as Porsche 911 és a Porsche Design Chronograph 1 Utility – Limited Edition óra együttvéve, a válasz egyszerű: ritkaság és nagykaliberű luxus. A Tourbillon órák a luxus órakészítés csúcsát képviselik, és ez alól a Big Bang Tourbillon SR_A sem kivétel.
Mechanikailag az óra egy csoda. A HUB6035 automata Tourbillon-műnek otthont adó óra 72 órás járástartalékot ígér, ami más óráknál nem gyakran fordul elő. A hagyományos kronográf órákkal ellentétben ez az időmérő egy rendkívül összetett mechanizmussal ellensúlyozza a gravitáció időmérésre gyakorolt hatását. A főhajtómű segít fenntartani egy forgó kerék egyensúlyát, amelyet az erőtartalék kimerülése után kézzel kell felhúzni. Tekintettel a 72 órás töltési időre és a 30 méterig tartó vízállóságra, egyértelmű, hogy az óra mérnöki teljesítménye megfelel esztétikai ragyogásának.
A tok belsejében számtalan 243 alkatrész alkotja az automata tourbillon rendszert, amelyek precízen elrendezve 33,8 mm x 33,8 mm x 7,37 mm helyet foglalnak el. Egy mikrorotor ül a középpontban, amely az automatikus felhúzórendszert hajtja. Ezenkívül az óra egy zafírhidakkal és titán alkatrészekkel alátámasztott csontvázas számlapot tartalmaz, amely intim betekintést nyújt a belső összetettségébe.
A Hublot és a Samuel Ross 2020-ban kezdődött együttműködése a Big Bang Tourbillon SR_A megjelenésével izgalmas mérföldkőhöz érkezett. Ez az időmérő nem csak egy óra, hanem a mechanikai briliáns és művészi látásmód szimbóluma. Korlátozott elérhetőségével, kiváló formatervezésével és mechanikai kiválóságával a Big Bang Tourbillon SR_A igazi gyűjtői darab az igényes ínyencek számára.

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek