Szárnyra kapott csillag

Egy olyan Mercedes-Benz 300CE-t keresel a piacon, amely az 1980-as évek végén készült, és kiemelkedik a többi közül? Mit szólnál egy rendkívül ritka egyedi példányhoz sirályszárnyas ajtókkal? Szerencséd van, mert az RM Sotheby’s Münchenben árverésre bocsát egy Boschert B300 Gullwinget.


A kupé Hartmut Boschert keze munkája. Miután a német mérnök beleszeretett a Styling-Garage tuner 500SGS Gullwingjébe az évtized elején, úgy döntött, hogy a Bruno Sacco által tervezett W124-es generációs 300CE felhasználásával elkészíti a sajátját. A projekt azonban többről szólt, mint egy új ajtókészlet beoltása a járműbe. Amellett, hogy a mérnök komoly változtatásokat hajtott végre a jármű tetőszerkezetén, megrövidítette a tengelytávot és az elejét egy R129-es SL-osztályból származóval cserélte le.
Az így létrejött B300 Gullwinget ezután csillogó Bornit bevonattal látták el, és különleges Boschert-jelvényekkel díszítették, hogy senki se tévessze össze egy széria Mercedesszel. A mérnök a belső teret is átalakította: az első üléseket az SL-osztály üléseire cserélte, és azokat, valamint a hátsó padot kéttónusú lila bőrrel borította.
Boschert a hajtásláncra is rányomta a bélyegét. A B300 Gullwinget továbbra is a 300CE 3,2 literes sorhatos motorja hajtja, de az aukciósház szerint két turbófeltöltővel szerelték fel, amelyek 180 lóerőről 283 lóerőre növelik a teljesítményt.

Sebességváltóról nem tesznek említést, de a széria 300CE ötfokozatú kézi váltóval volt felszerelve. Úgy tűnik, kiváló állapotban van, mivel az év elején mintegy 30 000 dolláros javítási és részletmunkát végeztek rajta.
Boschert az 1989-es Frankfurti Autószalonra vitte a B300-ast, hogy felkeltse az érdeklődést alkotása iránt. Úgy tűnik azonban, hogy ez nem sikerült. A mérnök 300 példányt tervezett gyártani a B300-ból, de végül csak egy maroknyi példányt épített, amelyek közül ez az egyetlen sirályszárnyas ajtóval rendelkező példány.

Ez az exkluzivitás talán megmagyarázza, hogy az RM Sotheby’s miért számít arra, hogy az autó 265 000 és 315 000 dollár közötti összeget fog érni, amikor november 25-én átmegy az árverésen. Ez egyesek számára soknak tűnhet, de jóval kevesebb, mint amennyiért egy híresebb Mercedes sirályszárnyú autó elkel.

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek