Hotel kőkorszaki

A dél-iráni Qeshm-sziget emblematikus ékköve, a Csillagok völgye évszázadok óta megragadja az utazók és a helyiek fantáziáját egyaránt. Lenyűgöző geológiai képződményei, amelyek a természet könyörtelen formáló kezének tanúbizonyságai, hatalmas kiterjedésű, csipkézett sziklaoszlopokkal, labirintusszerű kanyonokkal és labirintusszerű mintákkal, amelyek a föld ősi történelmének nyomát követik.

A völgy fizikai vonzerején túlmenően legendák és mesék is átszövik, amelyek generációkon keresztül öröklődtek. A legvarázslatosabbak közé tartozik a hullócsillagok legendája, amely formálta a völgy egyedülálló tájképét, és nemcsak költői nevét adta a völgynek, hanem egyfajta túlvilági misztikumot is.
Ennek a varázslatos háttérnek az ölelésében bontakozik ki a Mote Design szállodakoncepció víziója. Ez nem csupán egy építészeti tervezet, hanem egy korszakokat áthidaló szövevény megszövésére irányuló törekvés, amely egyesíti az ősi civilizációk bölcsességét a kortárs design innovatív szellemiségével.

A szándék egy olyan szentély megalkotása, ahol a vendégek elveszhetnek az idő visszhangjában, miközben avantgárd elegancia veszi őket körül.
A koncepciózus kialakítás mélyen merít a völgy eredendő szépségéből. A szálloda palettáján a Csillagok völgyének napfénytől sápadt szikláira és alkonyi árnyékaira emlékeztető, visszafogott árnyalatok dominálnának.

Ezeket a színeket precízen választották ki, és úgy tervezték, hogy a völgy kettős természetére, a zord nagyságra és az éteri nyugalomra reflektáljanak. Az organikus formákból merítő építészet olyan tereket javasol, amelyek könnyedén áramlanak, akárcsak a völgy szél által faragott folyosói. Ezt a folyékonyságot kulturális elemek váltják majd fel, a hangulatot a történelem és a miszticizmus érzetével töltve meg.
E koncepcionális elképzelés egyik sarokköve a közösségi terek. Ezeket a területeket az interakció központjaiként képzelték el, és a völgy gazdag öröksége által inspirált műtárgyak és műalkotások díszítik. A vendégek számára olyan platformként szolgálnának, ahol történeteket oszthatnak meg egymással, akárcsak az ősi karavánok, amelyek egykor a régiót átszelve közlekedtek.
Az elképzelés legérdekesebb eleme azonban a barlangi medence. Ez a medence több mint egy egyszerű rekreációs hely, egy másik korszakba vezető portálként van elképzelve. Nyugodt vize tiszta éjszakákon szinte éteri tükörképet nyújt a kozmoszról, a hullócsillagokról szóló legendákra utalva. Ez egy olyan hely, ahol a vendégek elmerülhetnek, nemcsak a vízben, hanem a völgy ősi történeteiben és rejtélyeiben is.
Összefoglalva, a Mote Design Hotel Concept nem csak a téglákról és a habarcsról szól. Ez egy álom, egy elbeszélés, egy utazás. Óda a Csillagok Völgye időtlen szépségéhez, amely összeházasítja a vidék ősi történeteit a modern design határtalan lehetőségeivel. Ez az elképzelt szentély egy olyan hely kíván lenni, ahol minden sarok régi történeteket suttog, minden kő a történelmet idézi, és minden pillanat egy tánc a múlt és a jelen között, mindez a csillagos égbolt figyelő tekintete alatt.

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek