Bakelithez a forma

2007-es alapítása óta az Oswalds Mills Audio folyamatosan feszegeti a határait annak, hogy milyenek lehetnek a Hi-Fi berendezések. A pennsylvaniai székhelyű márka a kamera ihlette Mini hangszórótól kezdve a kürt inspirálta Imperia toronyig rendszeresen a múltba tekint, hogy olyan formaterveket hozzon létre, amelyek valóban egyediek. Ez alól a legújabb termék – a K3 lemezjátszó – sem kivétel.


K3A hétéves fejlesztés és egy nemzetközi audio szakértői együttműködés eredménye ez a termék, amely új utakat ígér a Hi-Fi piacon. A vázat például öntöttvasból marják, és egy sor folyadékkal és részecskékkel töltött belső kamrával integrálják, amelyek célja a rezgések csökkentése. A tányér és a karfatárcsa is hasonló technológiákat tartalmaz, az utóbbit pedig egy olyan kemény kerámiával vonták be, amelyet általában lőfegyvereknél alkalmaznak.
Mintha ez nem lenne elég, az OMA a K3-at az eddigi legerősebb lemezjátszó motorral szerelte fel. Az amerikai hadsereg rakétavédelmi rendszereiből származó alkatrészek felhasználásával készült, molekuláris tűréshatárig pontos, és több mint 1100 órányi programozást igényelt, amelyet a közvetlen meghajtás szakértője, Richard Krebs vezetett.

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek