Bambusz-szobrászat

A VTN Architects (Vo Trong Nghia Architects) egy fényes és földöntúli fogadóközpontot épített a vietnámi Phu Quoc szigetén található üdülőhely elé. A masszív szerkezet 42 000 darab bambusz művészi összessége, mely a Grand World Phu Quoc üdülőhely bejáratát jelzi kellően feltűnő módon.

Grand World Phu Quoc

Az 1460 négyzetméternyi masszív, ívelt élekkel rendelkező, sűrűn rácsozott blokk belső terét bonyolult kupola és boltozatos üregek nyitják meg. A kifejező bambuszváz sűrűsége ellenére is könnyűnek és átlátszónak tűnik, mivel átengedi a természetes fényt.

Grand World Phu Quoc
A VTN Architects szinte teljes egészében bambuszhajtásokból építette az fogadóközpontot. Ezeket a hajtásokat kötelek és bambuszból készült tűzők segítségével kötötték össze, egy olyan összetett szerkezetet alkotva, amely a tervezőcsapat megjegyzései alapján egyedülálló kihívásnak bizonyult.

Grand World Phu Quoc
A szerkezet tetején egy nádtető található, amely tetőablakokkal járul hozzá, hogy a teret még több természetes fény öntse el. A szinte áttetsző bambuszrács nemcsak a fény áteresztése, de a magas belső tér szellőzése szempontjából is ideális. A központ masszív belső tere nyitott és szellős, és a természetes alapanyagok tónusai és textúrája meleg, meghitt hangulatot teremtenek.

Grand World Phu Quoc
A vietnámi Phu Quoc üdülőhelyet egy téren és egy sekély tükörmedencén át lehet megközelíteni, amely a VTN Architects bambusz fogadóközpontjának kupolás bejáratához vezet. Az építményben egy boltíves űr húzódik végig két terembe vezetve a látogatókat, amelyek egy „lótusz és egy bronzdob” alakját veszik fel. Ezek a térség hagyományos szimbólumai – a megrendelőnek az volt a kívánsága, hogy az alkotás a vietnami kultúrát testesítse meg.

Grand World Phu Quoc

Grand World Phu Quoc

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek