Barlanghotel Santorinin

Oiat, a Santorinin található tradicionális falut választotta helyszínéül a Kapsimalis Architects a “Saint Hotel” megépítéséhez. Az ősi vulkán által formált egyenetlen tájáról ismert barlanglakások népszerűek a turisták körében.

A projekt magában foglalja a meglévő lakások felújítását, hogy egy idillikus hotel komplexumot hozzanak létre a Cikládokra jellegzetes építészeti stílusban.

“Saint Hotel”

A meglévő barlangokat korábban tárolónak, pincének vagy istállónak használták. Az épületek leromlott állapota miatt a Kapsimalis Architechts felújította és újratervezte a szerkezetet is. Az új hotel komplexhez tartozik egy kis recepció, tizenhat lakosztály, egy étterem, egy medence és spa konditeremmel. A hat szinten elterülő komplexumból a vendégek élvezhetik a hamisítatlan Santorini élményt és kilátást.

“Saint Hotel”

A “Saint Hotel” bejárata a komplex magasabb szintjén helyezkedik el és akár gyalog is megközelíthető Oia utcáiról. Ezen a szinten található még egy kültéri lounge.

A körkörösen vezető külső lépcsősorok kötik össze az építmény két felét. Ez az út köt össze számos privát lakosztályt, mielőtt az alacsonyabb szintre vezetne, ahol az étterem, végtelenített medence, a spa bejárata, egy kis konditerem, masszázs szobák és szauna található, valamint egy is magán pihenő a szikla szélén.

“Saint Hotel”

A projekt tervezésénél a Kapsimalis Architects hagyományos építményt szeretett volna létrehozni, mely utal a korábbi lakások kubista morfológiájára, míg megőrzi a Caldera látványképét.

“Saint Hotel”

A felújított barlangok fontos aspektusát tartja meg a tradicionális ciklád épületeknek, a fehér és az emberi lépték felhasználásával.

Fentről nézve csodálatosan beleolvad az új hotelkomplexum a környezetbe. A belső elrendezés hasonló minimalista jelleget ölt. Minden felületen megjelenik, hozzátéve egy kis aranyat és zöldet.

“Saint Hotel”

Az eredmény a tenger kékjére és a szobák íves mennyezetére fókuszál. Összefoglalva a Kapsimalis Architects által megvalósított dizájn a ciklád építészet hagyományos jegyeit valósítja meg, meg idilli hely a görög sziget szépségének élvezetéhez.

“Saint Hotel”

“Saint Hotel”

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek