Betonóra a Bulgaritól

Egy darab beton és egy Bulgari óra talán elsőre nem tűnik túl kompatibilis párosnak, de a valószínűtlen mix látványos, horizontális dizájnt eredményez. És mindez Tadao Andonak köszönhető.

A japán építész társult a Bulgari óradizájnért felelős igazgatójával, Fabrizio Bonamassa Stiglianival, hogy újragondolják a márka népszerű Octo Finissimo darabját, ihletet merítve az agresszív, szürke építőanyagból, melyet az építész teljesen újragondolt.

Bulgari

De menjünk vissza 2017-be, amikor a Finissimo Automatic, a világ legvékonyabb automata órája keskeny, modern formát kapott. Erre a lenyűgöző és eredeti modellre épített Andro, aki a geometrikus terveket párosította a látványos spirális motívummal, mely a teljes 1.5 inches számlapot beborítja és a japán Zen kertekben található koncentrikus körökre emlékeztet.

Ha megfordítjuk, a hátlapja ugyanúgy lenyűgöző. A komplex belső munka látható a tiszta zafír hátlapon keresztül, így a Bulgari ultravékony önfelhúzó mechanizmusa a platina mikro-rotorral teljesen láthatóvá válik a viselője számára. Andro aláírása is ott található a hátlapon, jól megérdemelten.

Bulgari

A limitált kiadású dizájn titánium karperecet és tokot kapott, mely könnyű, mégis robusztus és látványos. Ha a titániumot nem neked találták ki, akkor választhatod a Bulgari múlt hónapban kiadott Octo Finissimo modelljét acélból és homokcsiszolt kerámiából, mely ára 12000 és 15600 dollár.

Jean-Christophe Babin, a Bulgari ügyvezető igazgatója elmondta: “A csiszolt kerámia inkább uniszex órának számít, mint a matt kerámia, mely inkább férfias. Nem mondanám, hogy az Octo tipikus női óra lesz. Viszont mindenképpen áthidaló megoldás a férfi és női kategória között.”

Tadao Ando és a Bulgari Octo Finissimo Automatic óráját 200 darabos limitált kiadásban jelentették meg, 18266 dolláros áron.

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek