Bellwether Volar

Ha a végső eVTOL kifejlesztéséért folyó versenyben szigorúan a külsőségek döntenének, a Bellwether Volar lenne az egyértelmű győztes. A korai renderelések olyan járművet mutatnak, amely úgy néz ki, mintha James Bond vezetné, egy F1-es autó és egy vadászrepülőgép keveréke, amely alkalmas lenne arra, hogy a monacói kaszinó elé parkoljon, vagy hogy lehagyja a globális terroristák hadait.

Bár a műszaki részletek egyelőre titkosak, a Bellwether jelenleg több tesztrepülést végez egy demonstrációs modellel. A cég szóvivője a elmondta, hogy még ebben a hónapban tervezik közzétenni a prototípus repüléséről készült videót, amely legalább néhány kérdésre választ adhat a működéssel és a meghajtással kapcsolatban.

Bellwether Volar

A Volar úttörő lesz „a városi magánrepülőgépek új kategóriájában a városon belüli utazáshoz, amely rejtett meghajtórendszerrel, nagyon kompakt profillal, emelhető karosszériával rendelkezik”, és biztonságos módot nyújt a városba és a városon belüli utazásra – áll a Bellwether közleményében.

Bellwether Volar

A Volar tervezett teljesítménye, ha megvalósul, illeszkedni fog a karcsú külsőhöz. A demonstrátor kétüléses, de a végleges konstrukció négy- vagy ötüléses lesz, amely 600 kilót emel fel, és 900 méter magasan 215 km/órás sebességgel repül majd, Kai-Tse Lin, a Bellwether operatív vezetője és társalapítója szerint. Lin 215 és 320 kilométer közötti hatótávolságot prognosztizált, és azt mondta, hogy a cél egy akkumulátoros rendszer, de utalt arra, hogy a Volar hibridként is indulhat.

Bellwether Volar

„Nyitottak vagyunk mindenféle energiaforrásra, de a járművezérlés és az alaprendszerek továbbra is elektromosak lesznek” – mondta Lin az evtol.com-nak. Az ilyen fly-by-wire kialakításnak egyszerűbbé kell tennie a Volar repülését és karbantartását.

A vállalat 2022-ben tervezi a Volar új iterációjának piacra dobását, és a 2028-as megvalósítást célozza meg. Bár az ár hét számjegyű összeggel kezdődik majd, a remények szerint a gyártás növekedésével és a hatékonyság javulásával a költségek az autótulajdonlással összevethetővé válnak.

Ez egy méltó cél, de még a legjobb esetben is nagyon drága autó lenne. Talán olyan, mint amit James Bond vezetne.

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek