Komplikációk rubinnal kirakva

A Vacheron Constantin legújabb Grand Complication órája a Les Cabinotiers Grande Complication Bacchus, egy kétoldalas karóra, amely ötvözi az órakészítői szakértelmet a művészi kézművességgel. Ez egy egyedi, kétoldalas, gravírozott és drágakővel kirakott óra, amely 16 komplikációval büszkélkedhet.

Les Cabinotiers Grande Complication Bacchus

A Les Cabinotiers Grande Complication Bacchus a csillagászat és a mitológia témájára épül, a 47 mm-es, 18 karátos rózsaszínaranyból készült, 47 mm-es, 18 karátos arany tokján kézzel gravírozott szőlőlevél-díszítéssel, amely rubin szőlőfürtökkel van kirakva a bor és az ünnepek görög-római istenére utalva. A tokszíj, a lünetta és a tokfedél díszítése több mint 300 órát vett igénybe. Még az órához készített összecsukható zár és a tűs csat is egy hétig tartott.

Les Cabinotiers Grande Complication Bacchus

Az óra egy házon belüli 839 komponensű, 2755 GCC16 kaliberű percismétlő és tourbillon szerkezetet használ, és a 16 csillagászati és naptárral kapcsolatos komplikáció jeleit két számlapra osztja.

Les Cabinotiers Grande Complication Bacchus

A komplikációk közé tartozik az öröknaptár, a szökőév-jelző, a percismétlő, a járás és a percismétlő járástartalék, az idő egyenlete, a napfelkelte és napnyugta adott városhoz igazított ideje, a sziderikus idő a hátlapon forgó korongként, a Hold kora és fázisai, valamint az állatövi jegyek. A Vacheron nem árulja el, hogy mennyit ér pontosan az óra, vagy hogy egyáltalán eladó-e, így lehet, hogy egy magánmegbízás eredménye.

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek