Legek villája

Végre árcédulája is van: 295 millió dollár. És bár ez messze elmarad az eredeti 500 millió dolláros kéréstől, a “The One” néven ismert, 105 000 négyzetméteres Bel-Air-i gigavilla a valaha volt legdrágább eladott ház lesz az Egyesült Államokban.

Persze mindez attól függ, hogy milyen eredménnyel zárul a jövő hónapban a Concierge Auctions által szervezett, szuper magas szintű globális online árverés.

"The One"

„Az árverés valójában egy felhívás a cselekvésre; egy módja annak, hogy mindenki tudja, hogy „The One” végre eladó, és a legmagasabb ajánlatot tevőnek adjuk el” – mondta Aaron Kirman, a Compass Aaron Kirman Group elnöke.

A hőn áhított „legdrágább” elismerés elnyeréséhez az otthonnak többért kell elkelnie, mint az a 238 millió dollár, amelyet Ken Griffin fedezeti alapkezelő 2019-ben adott ki a New York-i 220 Central Park Southban lévő, befejezetlen társasházi torony legfelső négy emeletére.

"The One"

Tíz évig készült a „The One”, a hollywoodi filmproducerből lett megavillák fejlesztőjének, Nile Niaminak az álma. A 2000-es évek elején Niami megbízta Paul McLean sztárépítészt, hogy tervezze meg a „városi világ legdrágább otthonát”.

"The One"

Most, hogy végre elkészült, a 3,8 hektáros dombtetőn magasan fekvő, elképesztő ingatlan 360 fokos kilátással a Csendes-óceánra, Los Angeles belvárosára és a hófödte San Gabriel-hegységre, szinte leírhatatlan.

És amit a „The One” igazi, észbontó bőségben kínál, az a valaha magánrezidenciaként létrehozott legluxusabb, legfelülmúltabb kényelmi szolgáltatások közé tartozik. Mint például a 42 fürdőszoba és 21 hálószoba, amelyek közül az egyik az 460 négyzetméteres főnöki lakosztály hatalmas gardróbszobákkal, a hozzá tartozó kétszintes irodával és saját medencével. Fölötte a 930 négyzetméteres party-központú skydeck saját putting greennel.

"The One"

Lent a harmadik emeleti rekreációs szinten található egy négysávos bowlingpálya, egy 20 méter hosszú fedett úszómedence, egy wellness-központ hatalmas edzőteremmel, egy teljes körű szolgáltatást nyújtó fodrász- és szépségszalon és egy gyümölcslé bár. Itt található a 40 férőhelyes mozi is, amely a legmodernebb Dolby Digital hangzással rendelkezik. Lépésekkel arrébb pedig a borospince található 10 000 palackot befogadó állványokkal, valamint egy szivarszalon.

"The One"

Ha pedig a barátaiddal szeretnéd végigtáncolni az éjszakát, akkor ott van a hatalmas éjszakai klub DJ-pulttal és fülsértő hangzással. A hivatalosabb összejövetelekhez ott van a „filantrópiai szárny”, ahol adománygyűjtéseket és jótékonysági gálákat tarthatnak akár 200 fő részére.

„Ez a harmadik szint a szórakozásról, a társasági életről és az élet élvezetéről szól” – magyarázza Kirman. „Ez lényegében egy napfényes pince, üvegfalakkal és ezzel a hihetetlen medencével, ahonnan csodálatos kilátás nyílik. A gyümölcslé bár nagyobb, mint a legtöbb ember otthona.”

"The One"

A szuperautók gyűjteményének bemutatásához a ház alatt egy 30 autó számára elég nagy garázs található, plusz egy két autóból álló bemutató forgótér a hozzá illő Porsche pár számára.

Magát az otthont három oldalról árokszerű, végtelenített medencék veszik körül, hatalmas teraszokkal a szórakozáshoz. Kell egy edzés a reggeli előtt? Tegyen néhány kört a 120 méter hosszú, üvegfalú futópályán.

"The One"

És ha a 21 hálószoba nem elég az összes barát és család számára, a közelben egy 370 négyzetméteres, három hálószobás vendégház is található.

"The One"

Természetesen a 295 millió dolláros árcédulával az otthont bútorozva és az összes drága műalkotással együtt árulják. Ezek között olyan elismert művészek alkotásai szerepelnek, mint Mike Fields, Stephen Wilson és Simone Cenedese.

"The One"

„A jelenlegi területrendezési korlátozások mellett Los Angelesben soha többé senki nem tudna ilyen méretű otthont építeni” – mondja Kirman. „Igazán egyedülálló, nemcsak a mérete miatt, hanem azért is, mert Los Angeles legjobb kilátóján áll, ráadásul Bel-Airben, ami vitathatatlanul a világ legexkluzívabb környéke.”

"The One"

Ki fogja megvenni a „The One”-t? Kirman úgy véli, hogy egy tengerentúli vevőhöz fog kerülni, bár nem zárja ki, hogy egy tech-mogul vagy egy befektetési bankár is megveheti. „Az egyetlen dolog, ami biztos, hogy tényleg milliárdosnak kell lenni ahhoz, hogy valaki megvegye ezt az ingatlant”.

"The One"

Kirman megosztja a nagy presztízsű listázást Branden és Rayni Williams brókertársaival, a Williams & Williams at the Beverly Hills Estates-től, a Concierge online árverés február 7-10. között kerül megrendezésre.

"The One"

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek