Építészet Hírek

A szürke villa

A White Cube Atelier „Szürke Villája”, Irán Nyugat Azerbajdzsán névre keresztelt tartományában található jellegzetes épület, amelyet természeti környezetébe beágyazódó műemléknek terveztek. A projekt formavilága a környezet szabálytalan szikláiból és szinte szárnyra kapó hegyeiből merít, miközben igyekszik modern módon kapcsolódni a környező tájhoz. Bazaltkövet használtak az építésénél olyan, egyfajta jellegzetes, „népies anyagként”, amely tovább gazdagítja a […]

Építészet Hírek

Neon garázzsal hódít a 18 millió dolláros kúria

A Los Angeles északi részén fekvő Hidden Hills-en található ez a karcsú, farmhouse stílusú kúria, melynek tulajdonosa az elmúlt három évben a kanadai zenész, Abel Tesfaye, azaz The Weeknd. A 30 éves Tesfaye még a Forbes magazin címlapján is szerepelt 2017-es 92 millió dolláros bevételével, melyből állítólag 18.2 milliót költött az 1254m2-es házára.

Építészet Hírek

“Monolitikus struktúrák”

A Jim Caumeron Design bemutatta hétvégi családi pihenő házát, mely csupán három órára van Manilától a Fülöp-szigeteken. Mediterrán stílusú villákkal körbevéve egy kapuval elzárt övezetben a Panorama House kitűnik monolitikus fehér homlokzatával, mely két horizontális vágása kapcsolatot teremt a belső térrel, míg kihasználja a természetes ventillációt.

Építészet Hírek

Modern pajta Miami Beach-en

Miami Beach arról híres, hogy az állam egyik leggazdagabb városa és ez nem csak mítosz. A homokos partokon rengeteg luxus nyaraló épült, melyek többé kevésbé hasonlóan néznek ki. A formatervezés puszta redundanciája – egy kortárs stílus, amely végtelenül lenyűgöző – szinte elkerülhetetlen.

Design Hírek

Ház a városban vagy város a házban?

Egy örökkévalóságnak tűnik, mióta az emberek az otthonukba kényszerültek, de egy valamit megtanultunk, jobban értékelni az egyszerű dolgokat, mint egy jó kis bevásárlás a város főutcáján. Van viszont egy olyan rezidencia a piacon, ami anélkül kínálja a vásárolgatás élményét, hogy elhagynánk a házat.