Építészet Hírek

A nagyúr búvóhelye

Erős az erő ebben a luxus texasi lakhelyben. A sokak által csak “Darth Vader-házként” ismert, űrkorabeli ingatlan egyszerre epikus és parancsoló, és ehhez illeszkedik a több millió dolláros árcédula is.

Építészet Hírek

A ház filmek és a valóság között

Steven Seagal 3,4 millió dolláros arizonai villája golyóálló ablakokkal van felszerelve – és ez nem is olyan meglepő. Ha a biztonsági üveg nem állítja meg a rosszfiúkat, a harcművészetek mesterével, Seagallal gyűlik meg a bajuk.

Építészet Hírek

A legenda háza

Évtizedekkel Steve McQueen korai halála után, a színész laza öltözködési stílusát ma is legendák övezik. A Persol 714 napszemüveg jelenleg is az egyik legfontosabb darabja a márkának, a Heuer Monaco Ref. 1133, amit a színész a Le Mans című filmben visel, pedig több mint 2 millió dollárért kelt egy aukción.

Építészet Hírek

A terek harmóniája

Az lb+mr stúdió rezidenciája, a brazíliai São Carlos közelében épült LLP ház lakói könnyedén harmóniába kerülnek a természettel. A fényűző, 771,82 m2-es, kétemeletes és négy hálószobás épület óriási külső és belső társalgó terekkel, valamint egy idilli, kanyargós alakú úszómedencével is rendelkezik.

Építészet Hírek

Tekergő épület

Elkészült a Wallmaker művészi és fényes „Jackfruit kertes rezidenciája” az indiai Keralában. A földház a telek egyik sarkában álló óriási jackfruit fa tiszteletére kapta a nevét.

Építészet Hírek

Luxus lusta folyosóval

Rengeteg olyan kaliforniai ház létezik amelyik medencével is fel van szerelve. Azonban még közülük is kevesen büszkélkedhetnek azzal, hogy még egy saját sodrófolyosóval is rendelkezik. Érdekes megjegyeznünk, hogy ezeknek az angol neve egyszerűen csak „lusta folyó” ami meglehetősen találó megközelítés. Pontosan ezzel a tulajdonsággal rendelkezik, egy Los Angeles-i ingatlan – amely éppen most, 58 millió […]

Építészet Hírek

Szicíliai minimáldizájn

A Villa Belluccelli a Studio Nuy Van Noort alkotása, egy karcsú vonalvezetésű nyaraló villa, amelyet Szicília zöld dombjai és olajfaligetei által körülölelt területen építettek fel.