Belvárosi stílus

Amikor a Roger Dubuis 2015-ben megnyitotta az azóta már bezárt Midtown Manhattan-i telephelyét, a cég a Hommage Millésime zsebórát mutatta be az üzletben. De hét év alatt sok minden változott, és a Soho belvárosi pop-up üzletének ünnepi időmérője teljesen másképp néz ki, mint az előző Madison Avenue-i helyszínre tervezett, impozánsabb, magas komplikációjú darab.

Excalibur Soho Edition MB

Az új Excalibur Soho Edition MB, amelyből mindössze nyolc darab készül, a márka azon törekvését mutatja be, hogy egy határozottan fiatalabb, elegánsan utcai vásárlóközönséget szólítson meg. A 42 mm-es óra tejfehér ásványi kompozit szálból készült, és csontvázas számlapot mutat. Piros csillag alakú hídja és percmutatói merész kontrasztot alkotnak, amely megkülönbözteti az óragyártó 2005-ben debütált „ikonikus” sorozatának számos más óraszerkezeti csodájától. A figura fehér gumipántjaira szintén graffiti stílusú, piros betűtípussal írt felirat került, amelyen a svájci óragyártó „No Rules, Our Game” mantrája olvasható.

Excalibur Soho Edition MB

Az Excalibur kollekció a high-end komplikációkról ismert, amelyek avantgárd dizájnnal büszkélkedhetnek – természetesen mind Genfben készülnek. Ennek ismeretében az Excalibur Soho Edition MB óra a sorozat megfelelően furcsa kiegészítőjeként mutatkozik be. Az órát a vállalat RD820SQ önfelhúzós óraműve hajtja, amelyet a Poinçon de Genève tanúsít. Ez az egyik legelismertebb minősítés a haute horology világában. A szerkezet 60 órás járástartalékot és 50 méteres (vagy 5 ATM) vízállóságot biztosít az órának.

Excalibur Soho Edition MB

A Roger Dubois nem egyedül nyit a belvárosi stílus felé, más óragyártó cégek is Sohóba áramlanak. A környéken található a Watches of Switzerland legsikeresebb manhattani telephelye (a többmárkás kiskereskedőnek van egy butikja a Hudson Yardson is), és még a hagyományosabb high-end óragyártók, mint az F.P. Journe is elköltöztek a Madisonról – a márka a Mercer Street-en biztosított egy üzlethelyiséget, bár a nyitás időpontját még nem határozták meg.

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek