Milliomosok sora

A kaliforniai Woodside-ban, a 890 Mountain Roadon található ingatlan egy olasz stílusú, 3,3 hektáron elterülő birtok. Bár a fejlesztő biztonsági okokból névtelen marad, több luxuslakást is építettek a helyi ultra-nagy vagyonnal rendelkező lakosok számára. Ami azonban ezt a projektet különlegessé teszi, az a „Billioniare’s Row”-nak (Milliomosok sora) nevezett területen való elhelyezkedése – ami azt jelenti, hogy számos ismert technológiai vállalkozó él a közelben, köztük az Oracle alapítója, Larry Ellison és a Softbank alapítója, Masa Son.

Woodside

„Helyileg a terület régóta az Apple, a Google, a Facebook, az Intuit, az Intel és számos más technológiai és biotechnológiai cég alapítóinak otthona” – mondja Scott Dancer, a Compass ügynöke. „Újabban a Roblox, a különböző blokklánc-technológiai cégek és kriptopénz platformok alapítói egyik napról a másikra milliárdosok lettek. Sok ilyen alapítónak nincs ideje vagy érdeke arra, hogy éveket fektessen be a zsúfolt életéből, hogy felépítsen egy olyan otthont, amiről álmodott, és most már rendelkezik a pénzügyi rugalmassággal, hogy birtokolhassa.”

Woodside

„Egy ilyen otthon tervezése, engedélyeztetése és építése évekig is eltarthat” – folytatja Dancer. „A tapasztalatlanok számára a folyamat gyakran öt-hét évet is elvehet az életükből a tervezési és építési erőfeszítésekre. Amit mi árulunk, az megoldja a problémát azon kevesek számára, akik ezt megengedhetik maguknak. A fejlesztőcég megérti más milliárdos ügyfelek vágyait, akiket korábbi projektjeik során kiszolgáltak, és az eredmény segített nekik abban, hogy az ország egyik legszebb otthonát hozzák létre.”

Woodside

A szóban forgó otthon egy darabka paradicsom, tele a legmodernebb felszereltséggel, luxus részletekkel és rengeteg helyiséggel a szórakozáshoz. A birtokon több építmény található, köztük egy fő rezidencia öt hálószobával és háromállásos garázzsal, valamint egy különálló vendégház két hálószobával és teljes konyhával.

Woodside

A fő rezidenciától különálló egyéb épületek közé tartozik egy 1000 négyzetméteres fitneszközpont, amely egy szabadtéri jógateraszhoz kapcsolódik. Ebben az épületben található az otthon fodrászszalonja (olasz samponmosdóval és styling székkel) és masszázsszobája is. Mivel ez a Szilícium-völgy, az otthonhoz saját vezetői iroda és konferenciaközpont tartozik, beleértve egy külön asszisztensi irodát és egy márvány kandallót.

Woodside

A hihetetlen tervezési részletek az, ami igazán megkülönbözteti ezt az otthont. A tömörfa bejárati ajtón belépve az előcsarnokban kristálycsillárok és mészkőpadló, valamint kézzel vakolt falak és mennyezetek találhatók. A második emeletre vezető lépcsőház márványból és mészkőből készült, csillagszóró üveglapokkal és tömör bronzkorláttal, és egy egyedi készítésű, 5,5 méter magas olasz csillár fölé néz.

Woodside

Mivel ez a privát birtok a szórakoztatásra épült, nem lenne teljes két konyha nélkül, egy séfkonyha és egy főzőkonyha, mindkettő Sub-Zero, Miele és Wolf készülékekkel felszerelve. A főkonyha egyedi, hordó boltozatos tégla mennyezetű, gyönyörű csillárokkal és Calacatta Viola márványból készült márványpultokkal.

Woodside

A leendő tulajdonos értékelni fogja a csodálatos elsődleges lakosztályt is, saját hordó boltozatos előcsarnokkal, egy couture-értékű szekcionált gardróbszekrénnyel és egy kétoldali Davinci kandallóval, amelyet a fürdőszobával osztanak meg. A főépület egyéb jellemzői közé tartozik egy 6000 palackos borospince és egy vetítőterem, amely tökéletes egy pohár bor elfogyasztásához egy hosszú nap után. A golfrajongók számára az alsó szinten egy golfszimulátor található.

Woodside

A házon kívül egy 15 méter hosszú tükörmedence található négy szökőkúttal és két vízi tűzijátékkal, valamint egy 20 méter hosszú, végtelen szélű, ózonos sós vizes medence és egy külön végtelen szélű spa, mindegyik irizáló üvegmozaik olasz csempékkel. És mivel az otthont Olaszország ihlette, Todd Cole, a San Franciscó-i Strata Landscape Architecture kertépítészmérnöke igazi hangulatot akart teremteni – így a gondozott területen több száz rózsa, több mint 40 örökölt toszkán olajfa található, amelyekből olívaolaj készül, valamint egy amfiteátrumi gyep, amelyet kertek és olajfák vesznek körbe.

Woodside

A szabadtéri szórakozás szintén prioritás volt, így találunk egy gáz tűzrakóhelyet ülőhelyekkel, egy grillsütőt és egy gázfőzőt, valamint egy egyedi, kereskedelmi minőségű pizzasütőt. Ha ez nem lenne elég, egy privát túraútvonal is található a birtokon, valamint egy második garázs, amely olívaolaj betakarító házzá alakítható – ha a technikai életet néhány földi tevékenységgel szeretnék kiegyensúlyozni.

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek