Bentley El Camino

Lehet, hogy a Bentley az elmúlt évtizedben kiadott egy SUV-t, de ez nem jelenti azt, hogy a márka egyhamar teherautót fog fejleszteni. Talán ezért is döntött úgy egy brit benzingőzös, hogy saját kezébe veszi a dolgokat.


Egy Flying Spur-tulajdonos az Egyesült Királyságban nemrégiben megbízta a DC Customs-t, hogy a luxusszedánt alakítsa át egy El Camino-szerű teherautóvá. A furcsa custom járgány nem csak a show kedvéért készült, mindennapi használatra tervezték és készítették.
BentleyAz egy az egyben átépített teherautó a Decadence nevet kapta, bár nekünk több más név is eszünkbe jutna róla. Bár nem világos, hogy az autót az El Camino ihlette-e, tagadhatatlan, hogy úgy néz ki, mint a Chevy klasszikus kupé haszonjárművének modernkori változata. Elölről nagyjából úgy néz ki, mint a széria Flying Spur, még akkor is, ha egyedi lökhárítóval, osztószárnnyal és fényszórókkal látták el, amelyekbe a Bentley logóját vésték bele.
BentleyA B-oszlophoz érve a kéttónusú jármű radikális átalakuláson megy keresztül. A második ajtók és az üléssor eltűnt, míg az utastér és a teherautó hátsó felét kivájták, ahogyan azt a videós körbejáráson is láthatjuk. Ami megmaradt, azt egy meglepően elegáns, fával bélelt teherautó platóvá alakították át, akárcsak egy jacht fedélzetét.

Bentley

A jármű oldalát szoknyával látták el, a felfüggesztést pedig alacsonyra állították, hogy egyedi legyen a megjelenés. Gondolj rá úgy, mint a luxusjárművek mulletjére: elöl az üzlet, hátul a buli. Nem mindenkinek való, de határozottan van benne báj. Bármennyire is érdekes az egyedi jármű, nehéz elképzelni, hogy az autógyártó egy saját teherautó megtervezésén fáradozik.
BentleyArról, hogy mennyibe került a Flying Spur teherautó, a DC Customs nem nyilatkozott, bár a bolt az egyik “eddigi legnagyobb építkezésüknek és legnagyobb kihívásuknak” nevezte. Az alap Flying Spur – ha egyáltalán létezik alap Bentley – 230 000 dollártól indul. Azzal a rengeteg munkával, ami ahhoz szükséges, hogy az impozáns szalonból teherautó legyen, elképzelhető, hogy a teljes ár jóval feljebb volt ettől. Azt is elképzelhetőnek tartjuk, hogy a tulajdonost ez egyáltalán nem érdekelte.

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek