Betonsziget

Tudjátok, hogy vannak olyan épületek, amikre azt mondod: „Hű, ki gondolta ki ezt?”. Nos, Bahman Behzadi Island Villa Projectje teljesen ilyen hely. Képzeld el ezt: egy sziklapárkányon álló villa, ami minden, csak nem hétköznapi. ű

Az egyszerű elrendezés helyett, ahol minden egybe van rakva, Bahman és csapata más tervvel állt elő. Három különálló részre bontották a tervezést, hogy minden terület igazán önállóan tündökölhessen.
Szóval, mi a helyzet ezzel a három résszel? Nos, Bahman úgy döntött, hogy felosztja a helyet nyilvános lógós helyekre, privát chill zónákra és a folyosókra, amelyek összekötik őket. Így igazán be tudta választani, hogy mire van szüksége az egyes tereknek. A nyilvános területek például szuper hangulatosak, tökéletesek a játékestekhez vagy csak úgy lógáshoz.

Aztán ott vannak a privát szobák, ahol hátradőlhetsz, lazíthatsz, és elvonulhatsz a világ elől. És ne feledkezzünk meg a folyosókról és más átjáróhelyiségekről sem – ezek úgy kötnek össze mindent, mint egy masni az ajándékon.
Most pedig beszéljünk az építőanyagokról. Bahman a beton mellett döntött, de higgye el, nem olyan unalmas, mint amilyennek hangzik. A beton szupermodern, kissé éles hangulatot kölcsönöz a villának. Ráadásul nagyon masszív, és szépen illeszkedik a sziklás háttérhez. Bahman nyilvánvalóan tudja, hogyan keverje a funkciót és a stílust.
És ha már a stílusnál tartunk, beszélgessünk arról, hogyan játszott Bahman a textúrákkal. A betonnak van ez a durva érzése, ami elképesztően jól megy a sima üveg ékezetekkel itt-ott. Ez azonban nem csak a külsőségek miatt van így. Ezek az üvegdarabok rengeteg természetes fényt engednek be, ami azt jelenti, hogy napközben nyugodtan kapcsolhatod a villanykapcsolót.
Szóval, a lényeg? Az Island Villa Project megfordítja az otthonok forgatókönyvét. Egyszerre szuper funkcionális és szemet gyönyörködtető. És a választás a betonra? Tiszta zsenialitás. Kemény, stílusos, és illik az egész koncepcióhoz.

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek