Binomális építészet

A Binomial Architecture által tervezett ház Spanyolországban, Valencia városához és a Golf-áramlathoz közel, egy kiemelt és csendes környéken épült. A kilátás és az épületnek háttért nyújtó táj egyaránt lenyűgöző, és ennek, valamint a ház tájolásának és a formájának köszönhetően egy, a fényes és tágas szabadtérre nyíló otthonként szolgál.

Binomial Architecture

A Binomial Architecture épületét három, az épület méreteihez alkalmazkodó és az elsődleges fontosságú szobákat magában rejtő fehér blokk uralja. A személyesebb terek a háttérben találhatók, így az előtérben lévő alkotóelemek egyfajta szűrőt képeznek ház és utca között. A három fő egységet az azokba benyúló kisebb kockák egészítik ki.

Binomial Architecture
Ezek a kisebb kockák kötik össze az egyes fő blokkokat egymással, mintegy ütközőként szolgálva azok között. A ház szerkezete a központi és zárt terek köré szerveződik. Ezek egy áttetsző térben helyezkednek el, melyben egy nappali és egy konyha kapott helyet. Innen érhető el a medence, a hálószobák, a dolgozószoba és az edzőterem is.

Binomial Architecture
A vendégházat és a garázst egy fekete hosszúkás egység köti össze a másik két fő blokkal. Emellett egy nagy, a medencéhez és a szabadtéri részekhez vezető verandaként is szolgál.

Binomial Architecture

A homlokzaton keletkező nyílások, melyek az épület formájából adódnak, elmossák a kültér és beltér határait, valamint tágas és fényes tereket eredményeznek.

Binomial Architecture

Az egyes alkotóelemek különböző alapanyagból épültek: míg a nagyobb világos színű blokkok fehér és iroko fából készült szintetikus „stukkó” szigetelést kaptak (EIFS), a blokkokba benyúló kisebb és masszívabb kockák kőből és sötét tónusú porcelánból készültek.

Binomial Architecture

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek