Hullámhatás

Ismail Solehudin piros hullámvaslemezekből épült lakóháza Indonézia zsúfolt belvárosi környékén található. Az egymásra halmozott blokkokat függesztett, perforált fémlapokból készült lépcsőn át lehet megközelíteni, ami a ház központi része.

Az épületet a vízszintes és függőleges vonalak játéka jellemzi, és nemcsak vizuálisan jeleníti meg az összetartozást, hanem ténylegesen közösségi térként funkcionál a lakók számára.

Ismail Solehudin
Ismail Solehudin épületében a lakóegységek egyetlen közös folyosóról nyílnak. A koncepció lehetővé teszi a hatékony térhasználatot, hiszen a lépcsőház is kényelmes belső térként funkcionál. Az egyes blokkokat kizárólag az acélból és vasból hajlított, levegőben függő lépcsőn keresztül lehet elérni.

Ismail Solehudin
A lebegő lépcsőszerkezet jellegzetes és emlékezetes élményt nyújt a lakók számára. A perforált fémlapból készült fokoknak több előnye is van: egyrészt átengedik magukon a természetes fényt, másrészt kihangsúlyozzák a különböző anyagú –téglából és piros acélból épült – falak kombinációjával elért különleges hatást.

Ismail Solehudin
A földszint padlózata betonból, falai pedig vakolatlan téglából vannak. Igen költséghatékony anyagválasztás, hiszen nem igényel újrafestést. Az idő persze valamelyest változtat majd az épület színein.

Ismail Solehudin

Ismail Solehudin

Ismail Solehudin

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek