Bumeránghatás

Az új technológiák fejlődése, a fenntarthatósági kezdeményezések és a fogyasztói preferenciák változása csak néhány ok, amely óriási változásokat okoz napjaink gazdaságában. Sok más iparághoz hasonlóan az autóipar is saját forradalmát éli, mivel a digitalizáció, az automatizálás és az új üzleti modellek erős befolyásának korszakába lép. Az eredmények szerint rengeteg új, technológia által vezérelt trend jelenik meg, amelyek a konnektivitásra, a változatos mobilitásra, az autonóm vezetésre, az intelligenciára és a villamosításra összpontosítanak.


Ennek fényében a fehérorosz Artem Smirnov formatervező kifejlesztette a PIX L7-et, egy bumeráng alakú, kétüléses koncepciójárművet, amely számos lehetséges alkalmazással rendelkezik. Az új városi mobilitási koncepció futurisztikus dizájnnal és jellegzetes V alakú karosszériával rendelkezik, amely két személy utazótársaként vagy rövid távú teherszállításra is használható, köszönhetően annak, hogy teherhordóvá alakítható.

PIX L7
A tervező Artem Smirnov nem tesz említést arról, hogy elképzelése zöld technológiát használ-e, vagy hagyományos hajtásláncot kap. Mindazonáltal, figyelembe véve a PIX L7 általános jövőbe mutató jellegét, feltételezhető, hogy a jármű tiszta mobilitását vagy akkumulátoros-elektromos rendszer, vagy hidrogén üzemanyagcellák biztosítják majd.

PIX L7
A PIX L7 bumeráng alakú karosszériája hatékonyan hasznosítható a legkülönbözőbb felhasználási forgatókönyvekben. A jármű kialakítása, amely erősen kölcsönöz a buggy designtól, a felső karosszéria hosszában húzódó védőkorlátokkal és az elülső részen pásztázó ködlámpákkal rendelkezik, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy szükség esetén terepre menjenek. Mint már említettük, mivel az EV képes teherhordóvá alakulni, rövid távú teherszállításra vagy két személy utazótársaként is használható a rendszeres utazások során. A számos modul rugalmasságot kínál, lehetővé téve a tulajdonosok számára, hogy kerékpárt, törékeny rakományt vagy csak poggyászt szállítsanak a következő útjukra.

PIX L7
Szokatlan kialakításának köszönhetően a koncepcióautó modern, játékos hangulatot áraszt, ugyanakkor meglehetősen robusztusnak is tűnik. A PIX L7 kéttónusú motívumot visel, amely fekete külsőt mutat ezüst és neonsárga díszítésekkel. A méretek megfelelőnek tűnnek a szűk városi helyszínekhez, a tisztességes hasmagasság pedig biztonságot nyújt a városon kívüli gyors kirándulásokhoz.

PIX L7

Útközben megfelelő védelmet nyújtanak a bukkanókkal szemben a csővázas rudak, amelyek egyben rakománytartóként is funkcionálnak. A motorháztetőn egy lapát rögzítési pontja található, míg a tetején egy LED-es lámpasor kapott helyet.

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek